Google Pixel 8a modeli için farklı iddialar gündeme gelirken model için resmi tanıtım yapıldı. Sanılanın aksine Google Pixel 8a en ucuz Pixel modeli oldu.

Google’ın geliştirmelerine devam ettiği Google Pixel 8a modeli için resmi tanıtım yapıldı. Son zamanlarda farklı iddialar ile gündeme gelen telefonun yüksek etiket fiyatına sahip olabileceği belirtiliyordu. Aynı zamanda özelliklerinde de yapay zekaya dair vurgular yapılıyordu. Google resmi tanıtımı ile birlikte tüm soru işaretleri giderildi ve telefon modelinin tüm özellikleri açığa çıktı.

Google Pixel 8a Fiyatı

Google Pixel 8a özelliklerinden önce fiyatı dikkat çekiyor. Pixel serisinin bugüne kadarki en ucuz modellerinden birisi olan Pixel 8a, böylece en çok satılan Pixel modeli olmaya da aday durumda. Tanıtım sonrasında iki farklı versiyon ile ön siparişlere açılan telefonların 14 Mayıs’tan sonra satışta olacağı belirtildi. Versiyonlara göre Pixel 8a fiyatı şöyle;

  • 128 GB Pixel 8a fiyatı – 499 dolar
  • 256 GB Pixel 8a fiyatı – 559 dolar

3 farklı renk ile satışta olacak yeni modelin ön siparişleri sadece ABD’de başlatıldı. Diğer pazarlardaki satış sürecine yönelik herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak 14 Mayıs sonrasında tüm pazarlarda satışa sunulması bekleniyor.

Google Pixel 8a Sonunda Tanıtıldı
Google Pixel 8a Sonunda Tanıtıldı

Pixel 8a Özellikleri

Yeni modelin tanıtımı ile birlikte Pixel 8a özelliklerinde Tensor G3 işlemci dikkat çekiyor. Titan M2 güvenlik yardımcı çipiyle desteklenen bu işlemci, telefonun ana donanımı olarak öne çıkıyor. 8 GB LPDDR5x RAM ve 128 GB / 256 GB UFS 3.1 depolama alanı ile kullanılacak telefonun ekran boyutu ise 6.1 inç. Sızıntılarla paralel bir teknik donanımlara sahip olduğu görülen telefonun ana ekran 2400 x 1800 piksel çözünürlüğü ve 120Hz yenileme hızını destekleyecek bir OLED ile şekillendirilmiş durumda. HDR içeriklerde 1400 nit parlaklığa kadar ulaşması ile üstün bir grafik performansının sunulacağı model pil ömrüyle de iddialı. 24 saatten fazla kullanım elde edilebileceği belirtilen Pixel 8a modelinde 4492mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. Şarj hızı 18W ile düşük kalsa da Qi gibi özel kablosuz şarj özellikleri de bulunuyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir