Lojistik ve kanal yönetimine ilişkin müşterilerine çözüm olanakları sunarak e-ticaret sistemleri üzerinde hızlandırıcı etkiye sahip olan Spreetail, McCarthy Capital öncülüğünde  202 milyon dolar yatırım aldı.

Brett Thome ve Vitali Lapko tarafından 2006 yılında ABD’de kurulan Spreetail,  şu an 500’den fazla müşteriye lojistik ve kanal yönetimi çözümlerinin yanısıra e-ticaret hizmeti sunmaya devam ediyor.

spreetail1

E-ticaret odaklı şirketlerin satışlarının artırılması amacıyla kurulan Spreetail, McCarthy Capital tarafından 208 milyon dolar yatırım aldığının duyurusunu yayınladı.

Nebraska merkezli Spreetail’in McCarthy tarafından aldığı bu yatırım Spreetail’e yapılan ilk yatırım niteliği taşıyor. Yapılan bu yatırım, şirketin iş ortaklarını büyütme çalışmalarında kullanılması planlanıyor. Ayrıca bu yatırımın Spreetail’in teknolojik verimliliğini artırması için büyük bir fırsat olduğu düşünülüyor.

Spreetail’in Müşterilerine Sunduğu Hizmetler

Spreetail’in müşterilerine sunduğu hizmetler arasında pazarlama, lojistik ve teknoloji desteği bulunuyor. Ayrıca içerik ve kanal yönetimi, fulfillment gibi e-ticaret hizmetleri de veren Spreetail alanında hızla büyümeye devam ediyor.

Spreetail; Target.com, Amazon, Walmart.com, e-Bay ve Wayfair gibi platformlarda satış yapan e-ticaret şirketleriyle de ortak çalışıyor.

Spreetail 2023 Yılına Yatırım Haberiyle Başladı

2023 yılına büyük bir yatırım haberiyle başlayan Spreetail için 2022 yılı da oldukça hareketliydi. 2022 yılının Eylül ayında Buy Box Experts isimli performans  pazarlama ajansını satın almıştı.

Spreetai, Buy Box Experts’i satın almasının ardından 1 ay sonra büyük bir işten çıkarma girişiminde bulundu. İşten çıkarmalar nedeniyle, çevresinden tepkiler alan Spreetail’in açıkladığı yatırım haberi şaşkınlıkla karşılandı.

2022 yılının Ekim ayında yapılan işten çıkarmalarda, işine son verilen kişi sayısı hakkında net bir açıklama yapılmasa da, 1000’e yakın çalışanı olan Spreetail’in 800 çalışanına veda ettiği düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir