Bu makalede Freedos nedir? Freedos yapıyor? Freedos ne demek gibi soruların cevaplarını vereceğiz.

Ocak 2020’de 2500-3000 TL arasındaki en iyi laptop modelleri

Freedos kelimesiyle ilk karşılaştığınızda muhtemelen bir bilgisayar arıyorsunuzdur. Bu, Freedos’un ne olduğu hakkında düşünmenizi sağlar. Bu yazımızda Freedos’un ne olduğundan bahsedeceğiz. Bu makaleyi okuduktan sonra Freedos’un ne anlama geldiğini anlayacaksınız.

Bir bilgisayar almaya karar verdiyseniz ve internette çeşitli anketler bütçenize uygun bir model bulmaya başladıysa, muhtemelen diğer bilgisayarların daha ucuz olduğunu görmüşsünüzdür. Bu modelin neden bazı bölgelerde daha ucuzken bazılarında daha pahalı olduğunu merak etmiş olabilirsiniz. Ürünün sistem özelliklerine daha yakından bakarsanız, bu ucuz ürünün Freedos olduğunu göreceksiniz. Normalde pek çok bilgisayar Windows yüklü bir şekilde size gelirken bu daha uygun fiyatlı olan modelde Windows yüklü değildir ve içerisinde Freedos ile gelir. İşte bu noktada Freedos ne demek diye düşünmeye başlarsınız.

Freedos ne demek?

Freedos, ücretsiz bir yazılımdır ve DOS tabanlıdır. Ücretsiz olduğu için Windows yüklenmemiş bilgisayarlara Freedos yüklenir. Diğer bilgisayarlar Freedos kurulu olarak çalıştırılır ve satılır. Freedos açık kaynak kodludur. Temel olarak, kolay erişilebilir ve ücretsiz olduğu için popülerdir.

Freedos Pc alnır mı?

Windows’u bir Freedos bilgisayarına nasıl kuracağınızı biliyorsanız. Windows’u bir Freedos bilgisayarına nasıl kuracağınızı öğrenebilirseniz. Freedos bilgisayar almanın avantajları şunlardır?

  • Windows bilgisayarlar için daha fazla ödemek istemiyorsanız.
  • Bilgisayarınıza gerekli Windows sürümünü yüklemek istiyorsanız.
  • Bir Freedos bilgisayarı satın alabilirsiniz.

Piyasada birçok Freedos bilgisayarının satışa sunulmasının temel nedeni Freedos bilgisayarlara olan taleptir. Bilgisayarlarına Windows kurmak isteyen kullanıcılar Freedos bilgisayarları tercih etmektedir. Yani ekstra para ödemezler ve bilgisayarlarına da istedikleri Windows sürümünü yüklerler.

Windows 11’in son sürümü ve popülaritesi, birçok kullanıcının Freedos bilgisayarları satın almasına neden oldu. Windows 11 sistem gereksinimlerini karşılayan bir bilgisayar satın almak istiyorsanız Freedos bilgisayar satın alabilirsiniz.

Peki siz son dönemlerde popüler hale gelen Freedos bilgisayarlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Bilgisayar satın alacak olsanız Freedos olarak mı almayı tercih edersiniz Winwos yüklü bir bilgisayar mı almayı tercih edersiniz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir