Özellikle siyasal iletişimde öncü sosyal online medya olarak karşımıza çıkan Twitter’da artık hesap banlama zorlaşacak.

twitter
twitter

Son zamanlarda Elon Musk’ın satın almasıyla gündeme gelen Twitter, gelen yeni özellikleri ve değişiklikleri ile gündemden düşmüyor. Personelleri işten çıkarması, ofis mobilyalarını satışa çıkarması, ücretli mavi tik özelliğinden sonra sırada hesap politikalarında değişikliğe gidiyor.

Twitter, politikayı ihlal eden hesapları banlayıp, askıya almak yerine artık yeni uygulamalara gidecek. Yeni yaptırımların arasında söz konusu tweetin ya da hesabın algoritmada arka plana atılması, kullanıcıdan ihlal söz konusu olan içeriğinin silinmesinin istenmesi gibi yeni prosedürlerin gelme söz konusu. 

Ayrıca daha öncesinde banlanan hesapların içinde tekrar kullanıma açılacağı duyuruldu. Twitter banlanan hesapları kullanıma tekrar açmak için 1 şubattan 2023 itibariyle kuruma başvuruda bulunabilecekleri belirtildi. Başvuracak kişilerin başvurularının çoğunun kabul edileceği konuşuluyor nedeni olarak daha fazla kullanıcıya erişmek için izlediği yollar olarak görülüyor.  

Ücretli mavi tik hizmeti dışında daha üst düzey bir abonelik paketi olarak Twitter reklamları kaldıran bir sistem üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir