Apple Pencil Pro 7 Mayıs itibariyle tanıtılırken yeni kalemin gelişmiş özellikleri dikkat çekti. Yeni modelde haptik geri bildirim özelliği de var.

Apple, ürünlerinde kullanılacak özel kalemlerinin yeni versiyonunu tanıttı. Apple Pencil Pro olarak adlandırılan yeni modelde, özel kontrol sistemine yer verilmesi dikkatlerden kaçmadı. Kalem üzerinde fiziki hareketlere yer veren Apple, böylece pek çok işlevin de kolayca gerçekleştirilmesini sağlıyor. Kalemde en çok dikkat çeken yenilik ise haptik motorların kullanılması.

Apple Pencil Pro Gelişmiş Özellikler Sunuyor

Not alma, çizim, işaretleme gibi pek çok işlevi yerine getiren yeni Apple Pencil Pro, sıkıştırma ya da döndürme gibi hareketleri de destekliyor. iPad modelleri ile birebir uyumlu olarak geliştirilen Apple Pencil Pro modellerinde kullanıcılar yana monte ederek kalemi taşıyabiliyor. Üstelik yeni özellikler arasında yer alan kalem ucunun nereye geleceğinin gösterilmesi de kullanıcılara kolaylık sağlayacak.

M4 çipli iPad Pro modelleri ve M2 çipli iPad Air modellerinde kullanılabilen Apple Pencil Pro’nun diğer modellerde kullanımı ise şu anda desteklenmiyor.

Evrim Geçirdi: Yeni Apple Pencil Pro Tanıtıldı
Evrim Geçirdi: Yeni Apple Pencil Pro Tanıtıldı

Apple Pencil Pro Kişiselleştirilebilecek

Apple resmi sitesi üzerinden satışa çıkan Apple Pencil Pro Türkiye fiyatı 5299 TL olarak açıklandı. Emoji, isim, baş harfler ya da rakamlardan oluşan sembollere yer verebilecek kullanıcılar kalemlerini ücretsiz bir şekilde kişiselleştirebilecek. 15 Mayıs itibariyle başlayacak teslimatlarda özel bir kampanya ya da indirim ise bulunmuyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir