Çin merkezli drone üreticisi EHang Holdings, EH216-S model uçan taksinin ticari satışlarını online ticaret platformu Taobao üzerinden başlattı. Bu eVTOL (dikey iniş kalkış yapabilen) tipindeki uçak, 333 bin dolarlık bir fiyatla satışa sunuldu.

EHang, otonom hava taşıtları ve yolcu taşıma araçları konusunda uzmanlaşmış bir şirkettir. EH216-S model uçan taksinin Çin’in sivil havacılık otoritesi (CAAC) tarafından ekim ayında onaylanmasıyla, Çin otonom uçan taksileri onaylayan ilk ülke oldu. Şirket daha sonra, turistik uçuşlar için Guangzhou ve Hefei şehir yönetimleriyle anlaşmalar imzaladı.

EH216-S Uçan Taksi Satışta

EHang, uçan taksi hizmetini ilk kez 2021 yılında tanıtmıştı. Elektrikli ve dikey kalkış ve iniş gerçekleştirebilen EH216-S modeli, iki yolcu taşıma kapasitesine sahiptir. Saatte 130 km/h hıza çıkabilen ve 25 dakika boyunca uçabilen aracın yolcu/kargo limiti ise yaklaşık 225-270 kilogramdır. 16 motor ve 16 pervaneye sahip olan uçak, tek şarj ile 35 km menzil elde edebilmektedir. Ayrıca, şimdiye kadar 40 binden fazla güvenli uçuş tamamlamış olan bu otonom hava aracı, bir veya daha fazla pervanenin arıza yapması durumunda güvenli bir şekilde iniş yapabilmektedir.

Gökyüzü Trafiği Başlıyor: EH216-S Uçan Taksi Satışta!
Gökyüzü Trafiği Başlıyor: EH216-S Uçan Taksi Satışta!

EHang EH216-S modeli, modern ulaşım ihtiyaçlarına çözüm sunan teknolojik bir ilerlemedir. Gelecekte, şehir içi ulaşımda önemli bir rol oynaması beklenmektedir. Bu yenilikçi teknoloji, güvenilirlik ve etkinlik konularında önemli avantajlar sağlamaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir