Android 15 için Google, ilk genel beta sürümünü paylaştı. Android 15  için geliştirici odaklı test aşamasının sonu böylece geldi.

Bugüne kadar geliştirici cephesi için çalışmalarını sürdüren Google, Android 15’te önemli bir aşamaya geçiş yaptı. İlk genel beta sürümü piyasaya süren Google, Android 15  için blog yazısı ile önemli gelişmeleri de paylaştı. Yeni sürümde bazı dikkat çeken gelişmeler ve yenilikler bulunuyor.

Android 15 Genel Beta Neler Sunuyor?

Android 15 mobil işletim sisteminde yeni beta sürümle birlikte yeni deneyimler kullanıcılara sunulacak. Bunlar arasında öne çıkanlar ise şöyle;

İlk Android 15 Beta Sürümü Yayınlandı
İlk Android 15 Beta Sürümü Yayınlandı

Uygulama Arşivleme

Uygulama arşivleme özelliği, uygulamanın rafa kaldırılmasını sağlıyor. Ayarlar bölümünden uygulamaları arşivleyebilecek kullanıcılar, depolama ve arka planda çalışma gibi pek çok verimliliği ortadan kaldırıyor. Kullanılmayan uygulamaları hedefleyen bu özellik, uygulamaların yeniden indirilip kurulmasının önüne geçiyor. Tekrar kullanım istenildiğinde ise uygulamaların arşivden geri getirilmesi yeterli.

Geliştirilmiş İletişim

İletişim alanında da geliştirmelerin yer aldığı Android 15’te görme güçlüğü çeken kullanıcılar için kablolu ve kablosuz olarak özel cihazlardaki destekler arttırılıyor. Böylece Android 15 ile görme sorunu yaşayan kullanıcıların daha iyi bir kullanıcı deneyimi elde etmesi sağlanacak.

Uçtan Uca Şifrelenen Kişiler

Çoğu uygulamada kullanılan uçtan uca şifreleme özelliği, Android 15 ile kişilere getiriliyor. Böylece kişi bilgileri ve özel veriler, ele geçirilse dahi kullanılamaz durumda olacak.

Android 15’te dikkat çeken diğer yenilikler ise şöyle;

  • Geliştirilmiş Bluetooth kontrolleri
  • PDF iyileştirmeleri

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir