KB5034765 sürüm notlu güncelleme, Windows 11’de sunuldu. Ancak güncellemeyi alan kullanıcılar hatalar yaşamaya başladı. İşte sürümden detaylar.

Windows 11 işletim sisteminde yeni bir güncelleme daha sunuldu. Microsoft tarafından KB5034765 adıyla sunulan güncellemelerde pek çok iyileştirme, hata gidermelerinin yer aldığı ifade edilmişti. Ancak güncellemeyi alan kullanıcılar yaşanan hatalar nedeniyle Microsoft’a raporlamaları arttırdı. Sosyal ağlarda da bu hatalar, Microsoft’un eleştirilmesine neden oldu.

Windows 11 KB5034765 Güncellemesi Neler Sunuyor?

Windows 11 için getirilen KB5034765 sürümü, ortalama 700 MB büyüklüğünde. Güvenlik güncellemesi olarak sistemlere gönderilmeye başlanan KB5034765’te “Windows’taki sorunları gidermek için bu güncelleştirmeyi yükleyin. Bu güncelleştirmede giderilen sorunların tam listesi ve daha fazla bilgi için ilişkili Microsoft Bilgi Bankası makalesini inceleyin. Bu öğe yüklendikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir.” denildi. Ancak bu güncelleme hataların ana kaynağından birisi oldu.

Güncellemede güvenlik güncellemelerinin yanı sıra en büyük değişikliklerden birisi Windows’ta Copilot simgesinde oldu. yeni güncelleme sonrasında  simge sistem tepsinin sağ tarafına alındı. Görev çubuğunun en sağ köşesinde yer alan masaüstünü göster ekranı da varsayılan olarak kapalı hale getirildi. Eğer güncelleme sonrasında bu durumu eski haline döndürmek istiyorsanız Ayarlar > Kişiselleştirme > Görev Çubuğu adımlarını takip ederek ilgili özelliği aktif hale getirmeniz yeterli olacak.

Windows 11 KB5034765 Güncellemesi Hatalarla Geldi
Windows 11 KB5034765 Güncellemesi Hatalarla Geldi

Ancak güncelleme bu küçük yenilikler getirecek olsa da dosya gezgini başta olmak üzere pek çok alanda çökme sorunlarını da beraberinde getirdi. Microsoft arka arkaya yapılan raporlamalar ile durumun giderilmesi adına çalışmaların yapıldığını söyledi. Raporlara göre kullanıcılar güncelleme sonrasında görev çubuğunun aniden kaybolması, kapanması ya da işlevsiz hale gelmesiyle karşı karşıya kaldı. Ayrıca dosya gezgini gibi pek çok pencere ve uygulamada da çökme sorunları yaşanmaya başlandı. Bilgisayarlarında performans sorunu da yaşayan kullanıcılar için şu anda durumu kesin çözecek bir güncelleme sunulmadı.

Yeni güncellemeyi almayan kullanıcıların hatalar giderilene kadar güncelleme yapmaması öneriliyor. Ayrıca bazı kullanıcılar güncelleme öncesinde de hata alındığını bildirmişti. Bu hatada ise güncelleme alındığı sırada yüzde 96’da güncellemenin takıldığı ve ilerlemediği ifade edildi. Microsoft bu sorunu çözmüş olsa da şu anda güncelleme önerilmiyor. Eğer yüzde 96’da takılma sorunu yaşıyorsanız C:\$WinREAgent klasörünün silinmesi yeterli oluyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir