Microsoft’ta Windows 11 için gelen son güncelleme Chrome’un çalışmasını etkiledi. Bu durum Chrome kullanıcılarının canını sıktı.

Salı günü Windows 10 için KB5027215 ve Windows 11 için KB5027231 kodlu yanaların dağıtılmaya başlandığı görülmüştü. Genellikle güncellemeler Windows üzerinde bazı sorunlara yol açsa da bu sefer yalnızca Windows 11’i etkilediği görülüyor.

Neowin’den alınan haberlere göre, Windows kullanıcıları yamanın kurulumundan sonra Google Chrome’un çalışmadığını bildirdiler. Cihaz yöneticisinde görünen tarayıcı ekranda görünmüyordu. Kullanıcılardan biri, Chrome sorununu çözmek için Malwarebytes isimli programın devre dışı bırakılması gerektiğini söyledi.

Malwarebytes’ın bir çalışanı olan Msherwood, Malwarebytes’ın Sömürü Koruma özelliği ve Chrome’un Windows 11’de çökme sıkıntıları yaşadığını doğruladı. Sorunun Windows Güncellemesi KB5027231’den kaynaklandığını düşünen şirketin, sorunu çözmek için aktif bir şekilde çalıştıklarını belirtildi.

Windows sorunu için Malwarebytes’tan geçici çözüm önerileri

Malwareybtes

Malwarebytes’ın bir başka çalışanı Arthi, kullanıcılara sorun giderilene kadar kullanabilecekleri bazı geçici önerilerde bulundu. Kullanıcılar bu ayarlamaları Ayarlar > Güvenlik sekmesi üzerinden yapması gerekiyor. Kullanıcılar sorunu geçici olarak çözmek için Chrome’u varsayılan tarayıcı olarak ayarlayabilir ya da Malwarebytes’ta Chrome’u korunan bir uygulama olarak devre dışı bırakabilirler.

Bazı kullanıcılar ise önerilen çözümlerin işe yaramadığını fakat antivirüs programının Sömürü Koruma özelliği devre dışı bırakılınca sorunun çözülebildiğini söylediler. Ancak unutulmaması gereken şey Chrome’un korunan bir uygulama olarak devre dışı bırakılması, büyük güvenlik risklerini içerir.

Kullanıcıların bir kısmı yama kurulumunun Chrome’da ortaya çıkardığı sorunun yalnızca Malwarebytes ile değil, başka antivirüs programlarında da bazı sorunlara yol açtığını söylediler. Bir kullanıcının iddiasına göre, yaşanan sorun yalnızca kullanıcıların Windows 11’de başka bir Chromium tabanlı tarayıcıyı (Edge, Vivaldi, Opera vb.) varsayılan seçenek olarak ayarladığı zaman ortaya çıkıyor. Buna benzer olarak Windows’un Mayıs ayında yayınlanan bir Windows güncellemesinde de Chrome’un işlevini bozan bir sorun yer alıyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir