Next Game Startup oyun sektörüne girmek isteyen genç girişimcileri sektöre katılmaya ve başarılı girişimler yaratmaya teşvik ediyor!

Digi Game Startup Studio’nun desteği ile birlikte 10’dan fazla stüdyo şirketleşerek toplamda 9 Milyon TL değerleme ile yatırım aldılar. Bu yıl da 3.sü düzenlenen yarışmada İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ destekleriyle, Türkiye’de büyümekte olan oyun pazarındaki ekiplere büyük fırsatlar sunmak üzere
yeniden kayıtlarını başlattı.

Geliştiriciler nextgamestartup.com adresi üzerinden 27 Haziran 2022 tarihine kadar oyun demolarını gönderip formu doldurarak kayıt yapabilirler.

Next Game Startup 2022 yılında da oyun geliştiricilerine yol göstermeye devam ediyor

Türkiye’de oyun sektörüne giriş yapmak isteyen geliştiricilerin tek ihtiyaçları olan geliştirdikleri projenin oynanabilir bir demoya sahip olmak. Kayıtlar kapandıktan sonraki 3 aylık süreçte Digi Game Startup Studio’nun sağlamış olduğu mentor destekleriyle katılımcılar, oyun geliştirme alanında değil; iş modeli oluşturma, inovasyon ve girişimciliği oyun sektörüyle birleştirme, şirketleşme ve yatırım alma sürecine birçok konuda yardım alarak kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar.

Oyun geliştiricileri bilgisayar, mobil ve konsol platformlarına geliştirdikleri projeler ile yarışmaya katılabilir ve yarışma boyunca seminer ve atölyeler gibi eğitici etkinliklerin yanı sıra devamlı alabilecekleri mentor destekleri ile projelerini bir üst seviyeye taşıyabilirler.

Bu sene da Eylül ayında 91. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Kültürpark’ta gerçekleştirilmesi planlanan finallere İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yapacak. 9-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan festivalde geliştiriciler yalnızca oyun severlerle değil hem de kıymetli jüri üyeleri, mentorlar ve öteki oyun geliştiricileri ile bir araya gelmiş olarak projelerini bütün Türkiye’ye tanıtma şansı bulacaklar.

11 Eylül’de gerçekleşecek olan finalin yanı sıra bağımsız oyun geliştiricilere ayrılan oyun stantları sayesinde de oyunlarının reklamını ilk adımlarından itibaren gerçekleştirebilecekler. Geçtiğimiz Yıllarda Next Game Startup Genç ve yetenekli oyun geliştiricilerini desteklemek için düzenlenen Next Game Startup geçtiğimiz 2 sene önce oldukça yoğun ilgi görmüştü.

Hem mobil, hem de PC platformuna oyun geliştiren ekipleri yatırımcılarla buluşturan yarışmada finale kalan ekiplerden 9 tanesi, bilgisayar oyunları ile Steam festivallerine katılarak oyunlarının resmi kanallarını başlattılar. Finale kalan tek mobil oyun ise yarışmayı kazanmasının arkasından başarıya ulaşmış NFT projeleriyle sektörde yer alıyor. 2020’de dereceye giren stüdyolar ise yarışmanın sonrasında aldıkları 1,25 Milyon TL yatırım ödülü ile oyunlarını mobil ve PC platformunda yayınlamak suretiyle ekiplerini genişleterek Digi Game Startup Studio ile birlikte yollarına devam etmektedir.

Ayrıca yarışma sona erdikten sonra başarılı olan stüdyolar toplam 9 Milyon TL değerinde değerleme ile yatırım alarak büyük bir başarıya imza attı. Next Game Startup 2022 Takvimi Yarışmada başvuranların başvuruları, alanında uzmanlardan oluşan teknik jürinin yapacağı değerlendirmelerinin arkasından ilkin ön elemeyi, arkasından çeyrek ve yarı final etaplarını geçecekler.

Yarışmada başvurular ise şubat ayı itibariyle başladı ve 27 Haziran’a kadar devam edecek. Kabul edilenler online olarak başlayacak olan yarışma boyunca Discord sunucusu üstünden yapılacak eğitim seminerleri ve danışmanlık seanslarına katılan ekipler, sektörün önce gelen profesyonellerinden mentorluk desteği alarak bu süreçte oldukça kendilerini geliştirme fırsatı da bulacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir