Kullanıcı ara yüzleri ya da küresel olarak bilinen adıyla UI, cep telefonları arasından seçim yaparken önemli kriterlerden birisi. Akıllı telefonun kullanıcı deneyimini doğrudan etkileyen ara yüzlerde 2022 yılının ilk çeyreği itibariyle yeni bir sıralama yapıldı. 1 Ocak 2022 ile 31 Mart 2022 tarihleri ​​arasında kullanımda olan seçeneklere göre belirlenen ara yüzleri inceleyerek bir sonraki akıllı telefonunuzda seçebilirsiniz. Mevcut analizler, ara yüzler üzerinden yapılan testlere göre yapılmıştı.

En İyi 10 Android UI

1. MIUI – Xiaomi

MIUI, ilk sırada yer alıyor. MIUI 13 sistemindeki önemli yükseltme arayüzün ilk sıraya yükselmesinde önemli bir etki yarattı. MIUI akıcılık puanı ortalama 207.06. Xiaomi’nin 2021 yıllık sonuçlarına göre, şu MIUI aktif kullanıcı sayısı 510 milyon. Yeni MIUI 13, akıcılığa odaklanıyor ve önemli iyileştirmelerle geliyor. Android akıcılık testlerine göre MIUI 13 en akıcı sistemlerden birisi. Tüm bu değerler MIUI 12’ye göre 13’te önemli bir adım atıldığını da gösteriyor.

2. JOYUI – BlackShark (Xiaomi)

Türkiye’de çok fazla dikkat çekmemiş olsa da arayüz testlerinde ikinci sırada başka bir Xiaomi sistemi var. BlackShark akıllı telefonlarında kullanılan JOYUI, 204,62 akıcılık puanına sahip. JOYUI 13 temel deneyimi arttırdığı gibi cihazlardaki oyun deneyimini de yükseltiyor.

3. RedMagic– Nubia

Üçüncü sırada, oyuncu telefonlara odaklanan Nubia’nın arayüzü yer alıyor. Ortalama puanı 203.93 olan sistemin en son sürümü ise Android 12 ile eşleştirilen Redmagic 5.0’dır.

4. Realme UI – Realme

Realme tarafından geliştirilen özel ara yüz, son dönemlerde ciddi iyileştirmeler aldı. Çin’de en hızlı büyüyen akıllı telefon markası olmasının temle nedenleri arasında bu iyileştirmeler de yer alıyor. Sistemin ortalama puanı 203,57. Ara yüzün en son sürümü ise Realme UI 3.0. Özel tasarımı ve Sketchpad AOD ile birlikte gelen 3.0 Realme kullanıcılarının da büyük bir beğenisini kazanmış durumda. Bu da kullanıcı sayısının artmasını sağlıyor.

5. ColorOS – Oppo

Türkiye’de geniş bir kullanıcısı bulunan Oppo, listeye ColorOS ile birlikte giriyor.198.11 ortalama puana sahip olan ara yüzün en son sürümü ise ColorOS 12. Oppo’nun açıklamalarına göre 12. sürüm 67 dili destekliyor. Tasarım, dikkat dağıtıcı unsurlardan da arındırılmış durumda. Böylece kullanıcıların daha odaklanarak telefonu kullanmasını sağlayan Oppo, yeni sürümleriyle çok daha fazla beğeni kazandı.

İlk 5’in yanı sıra ilk 10’a girmeyi başaran ara yüzler şöyle;

ColorOS – OnePlus

Honor Magic UI

Motorola MYUI

Vivo OriginOS

ASUS ROG UI

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir