Samsung şirketi, yeni Galaxy A serisi akıllımobil cihazlarını 11 Mart’ta Hindistan’da çıkaracağına dair resmi bir onay yayını duyurdu. Firma, söz konusu tarihte duyurulacak cihazların isimlerini doğrulamamış olsa dahi Galaxy A55 ve Galaxy A35 akıllı telefonlarını tanıtacak gibi göründüğünü söyleyelim.

Yaklaşan A serisi telefonun teaser görüntüleri, Galaxy A55’in sızdırılmış olan görselleriyle eşleşiyor gibi izlenim bırakıyor. Söylenti değirmeni zaten Galaxy A35  ve A55  hakkında birçok ayrıntıyı sızdırarak detaylandırma yapmıştı. İşte her iki telefondan da neler beklenebileceğine dair izlenimleri sizler için derledik…

Samsung Galaxy A55 ve Galaxy A35 teknik özellikleri 

Raporlara baktığımızda Samsung Galaxy A55, FHD+ çözünürlüğünde ve 120Hz yenileme hızına sahip olcak. Cihaz 6,6 inçlik Süper AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor. Kaputun altında ise Exynos 1480 işlemcinin olması söz konusu. 8 GB RAM + 256 GB depolama 6 GB RAM + 128 GB depolama ve gibi konfigürasyonlarla ele ulaşabilir.

Arka kamerasına baktığımızda kurulumunda optik görüntü sabitleme ‘OIS’ özelliğine sahip 50 megapiksel ana kamera özelliklerinde bekleniyor. Yine kamera 12 megapiksel ultra geniş lens ve 5 megapiksel makro lens özelliğinde bulunabilir kullanımda olurken, ön kamera 32 megapiksel bir tetikleyicisi olması bekleniyor. Şarj özelliklerinde ise 25W kablolu şarj desteği özelliğinde 5.000mAh pil, IP67 suya/toza dayanıklılığı bulunurken, Android 14 ve One UI 6.0 da özelliklerinin bir parçası olabilmesi sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy A35 özelliklerinde ise 120 Hz yenileme hızına sahip olacak. 6,5 inçlik Süper AMOLED FHD+ ekranla ulaşabilir ve Exynos 1380 yongası olabilirken RAM ve 128 GB / 256 GB, 6 GB / 8 GB depolama alanıyla destekleneceği söylentiler arasında . Şarj tarafında ise 25W şarjlı 5.000mAh pil ve One UI 6.0 tabanlı Android 14 geleceği söylenmekte

Samsung şirketi, yeni Galaxy A serisi akıllımobil cihazlarını 11 Mart'ta Hindistan'da çıkaracağına dair resmi bir onay yayını duyurdu.

 Arka kamera kurulumuna baktığımızda OIS’li 50 megapiksel ana kamera ve 8 megapiksel ultra geniş lens ve yine 2 megapiksel makro sensör bizi karşılayabilir. Selfie’ler için 13 megapiksellik bir selfie kamerası bulunacağı söyleniyor. 15W kablolu şarj desteğine sahip cihaz, 5.000mAh pilli olacak. Her iki akıllı  da IP67 cihazındadereceli suya ve toza dayanıklı bir kasaya, çift hoparlöre desteğine, NFC’ye ayrıca ekran içi parmak izi tarayıcısına sahip olması bekleniyor.

Galaxy A35, Lila,Buz Mavisi, Lacivert ve Limon gibi tonlarda olabilirken A55 cihazda Buz Mavisi, Lacivert, Beyaz ve Mor gibi seçeneklerle kullanıcıların kullanımına sunulabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir