Sony tarafından yapılan yeni duyuruda, eski konsollar için desteğin kademeli bir şekilde sona ereceği belirtildi. PlayStation 3 ve Vita’da artık ödeme seçenekleri yer almayacak.

PlayStation 5 modelini piyasa sunan Sony, eski konsollar için de desteği kesmeye başlayacak. Kademeli bir şekilde yaşanacak bu değişimde ilk olarak PS3 ve Vita mağazalarındaki ödeme seçenekleri iptal edilecek. Kullanıcılar artık PS3 ve Vita mağazalarında kredi kartı ve PayPal seçenekleriyle herhangi, bir alışveriş yapamayacak.

Donanımlar gereksinimleri karşılamıyor

Sony duyurusunda eski cihazların donanımlarından istenen verimin alınmadığı ve gereksinimleri karşılamadığını söyledi. Bu nedenle de PlayStation 4 ve sonrasında çıkan modelleri destekleyebilmek adına PS3 ve Vita’da değişiklik yapılacak. Açıklamalara göre 27 Ekim tarihi itibariyle planlanan değişik geçerli olmaya başlayacak. 27 Ekim’den sonra PS3 veya Vita aracılığıyla PlayStation Store’daki cüzdanlara para ekleme imkanı bulamayacak oyuncular bu nedenle de yeni içerikler satın alamayacak. Ancak bu değişikliğe karşın kullanıcılar mağazalardan PS3 oyunları, Vita oyunları, PSP oyunları, dijital orijinal PlayStation oyunları veya dijital PlayStation 2 oyunlarını satın alıp indirebilecekler. Eski sistemler için ürün satın almadan önce bir web tarayıcısı, mobil PlayStation uygulaması, PlayStation 4, PlayStation 5 veya hediye kartları aracılığıyla para eklemeleri gerekecek. Bu durum aynı zamanda oyun içi satın almalarda da geçerli olacak.

Sony

Gelen tepkiler nedeniyle mağazayı toptan kapatmayan Sony, gelecek döneme dair planlarını aktarmadı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir