6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem, milyonlarca insanı derinden sarstı. Hiwell depremzedelerin ruhsal sağlığını koruyabilmeleri için ücretsiz olarak online terapi uygulamasını hayata geçirdi. 250’nin üstünde bulunan gönüllü uzman klinik psikoloğun katılımı ile online terapi hizmeti vermeyi hedefliyor. 350 depremzede ile başlayan bu proje, depremden etkilenenlerin yaşadıkları travmayı daha kolay atlatmasına destek olmayı amaçlıyor. 

hiwell

2019 yılında psikolojik desteği herkese ulaşılabilir olmak amacıyla kurulan online psikolog ağı Hiwell, teknolojik altyapısını, operasyonel gücünü ve uzman klinik psikologların deneyimini depremzedelerin yararlanması için seferber ediyor. Yaşanan afette sevdikleri ile ailelerini, evlerini, işlerini kaybedenler kişilere psikolojik destek sunmak adına Hiwell, gönüllü online terapi uygulamasını hayata geçiriyor.

Tüm Türkiye gibi felaketin acısını derinden hissettiklerini belirten Hiwell kurucusu Ali Ozan Özçiçek, “Afet sonrasında barınma, beslenme gibi temel ihtiyaçlardan sonra en önemli diğer desteğin, uzmanlık alanımız olan psikolojik destek olduğunun bilincinde olarak ve ekip olarak görevimizi yerine getirmek için çalışıyoruz. Şu ana kadar 1.500 seanslık bir destek planladık, hedefimiz ise 2 bin 500 seanslık ücretsiz destek vermek. Gücümüze güç katan Hiwell psikologlarına da ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi. 

Depremzedeler için ücretsiz psikolojik destek seansları

Hiwell, depremzedelerin ve onların yakınlarının hayatına dokunarak yaşama yeniden ve iyi bir şekilde adapte olmalarını amaçlıyor. 250’nin üzerinde gönüllü uzman klinik psikoloğun katılımı ile, afetten etkilenen kişilere ücretsiz online terapi ve psikolojik destek hizmeti sunuyor. İlk aşamada 350’yi aşkın depremzedeye ücretsiz psikolojik destek hizmeti sunarak başlayan Hiwell, aylık 1.500’ün üzerinde ücretsiz psikolojik destek seansı gerçekleştirmesi hedefleniyor. 

Gönüllü psikolojik destek projesinden tedavi almak isteyenler, Hiwell web sitesinde yer alan “Başvur” butonuna tıklayarak Google Form’u doldurarak başvurularını iletiyor. Bu hizmeti depremzedeler için özel olarak sunan Hiwell, başvuru sırasında verilen bilgiler doğrultusunda, ücretsiz online terapi ve psikolojik destek alacaklar için bir hesap oluşturarak, ücretsiz 10 seans tanımlıyor.

Herkese açık ücretsiz psikolojik canlı destek

Birinci dereceden depremden etkilenenler dışında, depremi doğrudan yaşamayan kişilerde de psikolojik güçlükler yaşanıyor. Yeniden bir deprem olacak mı korkusu içinde olan ya da Kahramanmaraş ve çevresindeki insanların yaşadıklarını görüp, duyup bu acıyı hisseden ve travmayı yaşayan milyonlarca insan bulunuyor. 

Hiwell, deprem bölgesinde yaşamayan ancak afetten manevi olarak etkilenen, bölgedeki kişilere destek olmak ve bu süreçte doğru bilgiye ulaşmak isteyen herkes için Youtube üzerinden uzman klinik psikologlar ile sekiz yayından oluşan bir canlı yayın serisi başlattı. Bu canlı yayın serisinde Hiwell uzman psikologları ile birçok kişinin merak ettiği ve gündemde olan; depremzedelere destek olmanın yolları, çocukları bu süreçte korumak, psikolojik ilk yardım, kayıp, yas ve travma gibi konularda doğru bilgiyi yayıyor ve kişilerin kafasında bulunan soru işaretlerini gideriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir