Bir süredir kaçak olan Thodex CEO’su Fatih Özer, Nisan ayında tutuklanmıştı. Geçen günlerde duruşmaya çıkan Özer şaşkına çevirecek açıklamalar yaptı.

Thodex vurgunu binlerce kişiyi zor durumda bırakmıştı. Dava süreci devam ederken, Thodex kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer, Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Özer, kendisinin suçsuz olduğunu savundu, şirketin ise hacklendiğini söyledi.

Aylık gelirini hatırlamadığını söyledi

Binlerce kişiyi zor durumda bırakan Thodex vurgunun davası devam ediyor. Aralarında şirketin CEO’su Faruk Fatih Özer’in de yer aldığı 7’si tutuklu 21 sanık Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti.

Thodex CEO'su Fatih Özer Hakim Karşısına çıktı
Thodex CEO’su Fatih Özer Hakim Karşısına çıktı

Özer’in duruşmadaki savunması dikkat çekti. Özer, aylık gelirini hatırlamadığını söyleyerek medya ve iddianamedeki suçlamaların doğru olmadığını söyledi. Özer, “Bana kumpas kuruldu. Şirketimi kurmuştum ve şirketim hacklendi.” ifadesinde bulundu.

Özer, e-ticaret alanında çalıştığını ve kripto paraların ilgisini çektiğini söyledi. Sosyal çevresinin etkisiyle para kazanabileceğini gördükten sonra şirketini bu alanda ilerletmeye karar verdiğini söyledi.

2017 yılında 100 bin lira sermaye ile şirketini kurduğunu söyleyen Özer, şirket hakkında alınan kararların tümünün kendisine ait olduğunu belirtti. Özer tüm kararların kendisinin olması nedeniyle, işbirlikçi oldukları iddia edilen çalışanların uzun süredir tutuklu olmasının hukuk sistemimizdeki bir kara leke olarak hatırlanmasını istediğini belirtti.

Davanın sonucu henüz belirsizliğini korumaya devam ediyor. Faruk Fatih Özer ve diğer sanıklar, Thodex vurgunu sebebiyle ağır cezalarla karşı karşıya geldi. Özer tutuklu yargılanmaya devam ederken, davaya dair gelişmeler takından takip edilmeye devam ediliyor. Özer’in açıklaması davanın sonuca ulaşmasına engel oluyor.

Thodex vurgunundan zarar görenlerin Fatih Özer’e tepkisi devam ediyor. Özer mağdurlara paralarını geri verdiğini söylese de bir çok kişi bunu yalanlıyor ve en ağır cezalara çarptırılmasını istiyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir