2024 yılında Apple’ın OLED ekran teknolojisine sahip yeni bir iPad Pro modelini tanıtması ve sektörün gelişiminde önemli bir kilometre taşını işaret etmesi bekleniyor. Araştırma şirketi TrendForce’un bulgularına göre, şirketin yıl içinde bu tabletlerden 4,5 ila 5 milyon adet satması öngörülüyor. Özellikle, bu rakam hem 11 hem de 13 inçlik varyantları kapsıyor ve LCD ve mini-LED paneller kullanan iPad’lere kıyasla nispeten mütevazı bir satış hacmine işaret ediyor.

Apple, iPad Pro Satışlarını Artırmayı Hedefliyor

Orta ölçekli cihazlarda AMOLED teknolojisine geçiş kayda değer bir ilerlemeyi temsil etse de TrendForce, OLED donanımlı bu tabletler için satış tahmininin önceki beklentilerden daha düşük olduğunu kabul ediyor. Bununla birlikte rapor, AMOLED tabletlerin 2024 yılına kadar yaklaşık 9 milyon adede ulaşarak %7’lik bir pazar payı elde edebileceğini öngörerek bu değişimin öneminin altını çiziyor.

Apple, iPad Pro Satışlarını Artırmayı Hedefliyor!
Apple, iPad Pro Satışlarını Artırmayı Hedefliyor!

Yeni iPad Pro modelinde tandem OLED ekran teknolojisinin kullanılmaya başlanması, Apple’ın teknolojik sınırları zorlama konusundaki kararlılığını daha da vurguluyor. Bu yenilikçi yaklaşım, parlaklık seviyelerini artırmak için iki OLED panelin istiflenmesini içeriyor ve standart dinamik aralık (SDR) içeriği için 1000 nit’e kadar ve yüksek dinamik aralık (HDR) içeriği için 1600 nit’e kadar en yüksek parlaklık vaat ediyor.

TrendForce, özellikle OLED verimliliğindeki gelişmeler öngörülebilir gelecekte gerçekleşene kadar, OLED ekranların performansını optimize etmek ve ömrünü uzatmak için bir araç olarak tandem teknolojisinin önemini vurguluyor. Rapor, özellikle bu ölçekte OLED panel üretiminin karmaşıklığını ve zorluklarını kabul etmekle birlikte, 2026 sonrasında üretim kapasitelerinde ve verimliliğinde iyileşmeler öngörmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir