ChatGPT çok popüler olsa da Microsoft Copilot uygulamasının kullanılması için 5 güçlü sebebimiz var. İşte ChatGPT ile Copilot arasında ayrım yapılmasına  neden olan o 5 özellik.

OpenAI tarafından tanıtımı yapılan ChatGPT, piyasadaki en etkili yapay zeka sohbet botlarından birisi. Pek çok işlevi yerine getirebilen ve özel üyelikleriyle daha fazlasını sunan ChatGPT’ye karşı en güçlü alternatif Microsoft  CoPilot. Temelde aynı özelliklere ve işleve sahip olsa da iki yapay zeka aracı arasında bariz farklar da bulunuyor. İşte ChatGPT yerine Microsoft CoPilot’u tercih etmenizi sağlayacak 5 etken…

Microsoft Copilot’ta GPT-4 Ücretsiz

İki farklı araç olsa da Microsoft Copilot aracında ChatGPT üzerine bir kurgu bulunuyor. Üstelik bu kurguda ChatGPT 4.0 sürüm kullanılıyor. Oysa ChatGPT resmi adresinde ücretsiz versiyon GPT 3.5 ile sınırlı. Üst sürümlere geçiş yapılmak istenmesi halinde aylık ücret ödenmesi gerekiyor. ChatGPT Plus aboneliği ile ulaşılabilen ChatGPT 4. Sürüme Microsoft CoPilot ile ücretsiz ulaşılması bu konuda Microsoft’un aracını öne çıkarıyor.

Ücretsiz İnternet Erişimi

Sohbet botlarının internete erişebilmesi kolay. Güncel bilgiler üzerinden derlem yapılmak istendiğinde bu özellik oldukça kullanışlı. Ancak yine ChatGPT için ücretli sürümün kullanılması bu özellikten yararlanmak isteyenler için tek seçenek. Buna karşın Copilot ücretsiz bir şekilde bu desteği sunuyor.

ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmak için 5 sebep
ChatGPT yerine Microsoft Copilot kullanmak için 5 sebep

CoPilot Entegrasyonu Artıyor

Microsoft’un uygulama ve işletim sistemlerinde daha fazla yer almaya başlayan Copilot, entegrasyon konusunda çok daha hızlı. Teams, Microsoft 365 gibi pek çok yeni nesil uygulamada kullanılabilen Copilot, bu sayede yapılacak farklı işlemlerde de daha pratik bir kullanıma sahip. Bu da hem üretkenliği hem de verimliliği arttırıyor. ChatGPT ise bu konuda daha kısıtlı ve eklenti gibi ek özelliklerin kullanılabilmesi adına çoğu zaman ücretli abonelik gerekiyor.

Ücretsiz DALL-E

ChatGPT’de metinden yapay zeka görselleri oluşturulabilmesi adına DALL-E kullanılabiliyor. Ücretli bir şekilde erişilebilen bu özelliğe karşın Microsoft tamamen ücretsiz bir şekilde DALL-E desteği sunuyor. Girilecek komutlar ile yapay zeka görsellerini oluşturmak üstelik ücretsiz olduğu gibi sınır da bulunmuyor

Copilot Windows İşletim Sistemlerinde

Microsoft’un geliştirmesi sayesinde Copilot Windows işletim sistemlerinde de yer almaya başladı. Bilgisayar kullanımını da etkin ve basit hale getiren bu araçları kullanarak siz de yapay zekanın bu avantajlarından yararlanabilirsiniz.

İki yapay zeka arasındaki farklar bu şekilde. Kullanıcıların kullanım alışkanlıkları ve beklentilerine göre ikisi arasında seçim yapması gerekiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir