Kripto para alımları ile sıklıkla ön plana çıkan Tesla, elinde bulundurduğu Bitcoin miktarını açıkladı.

Tesla, özellikle geçen yıl kripto para birimlerine yaptığı yatırımla büyük ilgi gördü. Hatta neredeyse bir yıl önce şirket, 1,5 milyar dolarlık Bitcoin alımıyla oldukça dikkat çekmişti. O zamandan beri, bu yatırım sayesinde 100 milyon dolardan fazla kar elde edebildik. Peki şu anda kasasında ne kadar BTC var? İşte detaylar…

Tesla, kasasında 1,99 milyar dolar değerinde Bitcoin bulunduruyor

Geçtiğimiz yıl boyunca büyük ölçekli kripto para alımlarının odak noktası olan Tesla (TSLA), yeni bir SEC dosyalaması ile Bitcoin hakkında en son bilgileri sağladı. Şu anda bu kripto para biriminde 1,99 milyar dolar değerinde BTC’ye sahip olduğunu doğruladı.

Popüler bir otomobil üreticisi geçtiğimiz günlerde, araç satın almak için kripto para ödemelerini kabul edeceğini söyledi. Ancak duyurusundan birkaç gün sonra Bitcoin ödeme seçeneğini kaldırarak kripto paralara geri adım attı.

Şirket, bazı Bitcoin madenciliği işlemlerine izin vermediği için artık bu yöntemi kullanarak ödeme kabul etmediğini şu sözlerle açıkladı;

Bitcoin madenciliği ve işlemleri için fosil yakıtların, özellikle de herhangi bir yakıtın en kötü emisyonuna sahip olan kömür kullanımının hızla artmasından endişe duyuyoruz.

Tesla, Bitcoin’e yatırımını ilk duyurduğunda, birçok topluluk üyesi bu konuyla ilgili endişelerini paylaştı ve birçoğu şirketin bunu dikkate almadığı için kızgındı. Ardından Musk’ın ön açıklaması, üretim hattında yenilenebilir enerji kullanımı yüksekse kripto para birimlerinde ödeme yapmaya devam edeceğini belirtti. Tesla’nın elindeki Bitcoin miktarına ilişkin yakın tarihli bir açıklama:

31 Aralık 2021’de sona eren yıl boyunca, 1,50 milyar dolarlık Bitcoin satın aldık. Bu tür dijital varlıklarda 101 milyon dolarlık değer düşüklüğü zararı kaydettik. Ayrıca, Mart 2021’de varlıklarımızın bir kısmının satılmasıyla bağlantılı olarak 128 milyon dolarlık kazanç elde ettik.

Bu tür kazançlar, yeniden yapılanma ve diğerlerindeki değer düşüklüğü zararları net olarak konsolide faaliyet tablosunda gösterilmektedir. 31 Aralık 2021 itibariyle bu tür dijital varlıklarımızın adil piyasa değeri 1,99 milyar dolardı.

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Geri bildiriminizi SDN forumlarında veya yorumlarda bize iletin.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir