iPhone 13 modellerini piyasaya sunan Apple, kullanıcılarda her yıl olduğu gibi ekran ve pil değişim ücretleri için soru işareti yaratmıştı. Yapılan yeni araştırmalar ve gerçekleştirilen açıklamalar doğrultusunda Türkiye’de iPhone 13 ekran ve pil değişim ücretleri belli oldu.

17 Eylül tarihinde tanıtılan iPhone 13, önümüzdeki günlerde çok daha yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanacak. Türkiye’de ve dünyada en çok tercih edilecek telefon modellerinden bir tanesi olacak iPhone 13’ün olası arızalarda da yine Apple üzerinden destek alınmasını zorunlu kılacak. Her yıl olduğu gibi ekran ve pil değişim ücretlerini açıklayan Apple, yeni modellerinde bu durumu biraz daha pahalı hale getirmiş durumda. Bu nedenle de iPhone 13 pil ve ekran değişimi yapılmasını gerektirmeyecek şekilde telefonları güvenli kullanmak çok daha önemli ve kritik. Yapılan açıklamalar ekran ve pil değişimlerinin adeta cep yakacağını gösteriyor.

Türkiye’de iPhone 13 pil değişim ücreti ne kadar?

iPhone 13 serisinde pil değişim ücretleri için yapılan açıklamalarda tek bir tarifenin uygulanacağı belirtildi. Bu nedenle de cihazın hangi versiyon olduğu önemli olmaksızın iPhone 13 serisindeki tüm cihazlar için pil değişim ücreti 649 TL olacak. Önceki modellerdeki pil değişim ücretleri iPhone 13’e göre çok daha uygundu.

Türkiye’de iPhone 13 ekran değişim ücreti ne kadar?

Ekran değişim ücretleri ise çok daha yüksek. Yapılan açıklamalarda özellikle versiyonlara göre ücretlendirmenin farklı olacağı belirtildi. Garanti kapsamında olan ve garanti kapsamında olmayan telefonlar için 2 farklı tarife paylaşılmış durumda. Buna göre garanti kapsamında olan cihazlar için yapılacak ekran değişimlerinde uygulanacak ücretler şöyle;

  • iPhone 13 mini ekran değişimi: 2349 TL
  • iPhone 13 ekran değişimi: 2749 TL
  • iPhone 13 Pro ekran değişimi: 2749 TL
  • iPhone 14 Pro Max ekran değişimi: 3199 TL

Garanti kapsamına girmeyen iPhone 13 ekran değişimlerinde ise uygulanacak olarak ücretlendirmeler şu şekilde;

  • iPhone 13 mini ekran değişimi: 5559 TL
  • iPhone 13 ekran değişimi: 6459 TL
  • iPhone 13 Pro ekran değişimi: 7499 TL
  • iPhone 14 Pro Max ekran değişimi: 8299 TL

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir