Wall Street Journal’ın kaynakları, Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın, usulsüzlük iddialarıyla ilgili potansiyel bir soruşturma ile karşı karşıya olduğunu bildirdi. Şirketin yönetim kurulu, Musk’ın Austin’deki Gigafactory yakınlarında, kişisel bir konut inşası olarak bilinen “Proje 42″de şirket fonlarını kendi kişisel harcamaları için kullandığından şüphelenerek soruşturma başlattı. İddialara göre, Musk, şirket fonlarını babasının mülkü gibi kullanmış.

Elon Musk 3,58 Milyar Dolarlık Tesla Hissesini Sattı!

Elon Musk Şaşırtmaya Devam Ediyor

Elon Musk’ın bu girişiminin, geçen yıl çalışanların dikkatini çekmiş olan önemli miktarda özel cam siparişi verilmesini içerdiği söyleniyor. Ayrı olarak da, Elon Musk ve Tesla yöneticileriyle ilgili birkaç sorumlu firma da yakınlarında önemli miktarda arazi satın aldı, bu da şüpheleri daha da artırdı.

Gelmiş olan bilgilere göre, evin tasarımında  kendine özgü şekilde bir “bükülmüş altıgen” veya Apple’ın ABD’de yer alan ikonik 5. Cadde mağazasını andıran bir cam küp yer alıyordu. Planlama ile yatak odası, banyo ve mutfak gibi kişisel alanları kapsadığı ve Tesla’ya bağlı bir projenin yanı sıra özel bir konut inşaa edilmesine işaret ettiği bildirildi.

Şimdi ise soruşturmanın durumu ve sonucu açıklanması bekleniyor. Özellikle Tesla’nın birkaç yıl önce halkla ilişkiler departmanındaki çalışanları işten çıkarması ve Elon Musk’ın bu olaylar hakkında yorum yapmaktan kaçınması ile dikkatleri üzerine çekiyor. Kurulun öncelikli olarak incelemek istediği durum, Musk’ın olaya müdahil olup olmadığını belirlemeye çalışmak ve çalışanların çalışma saatlerinin Musk’ın kişisel konutunun inşası için kullanılıp kullanılmadığını tespit etmek olduğu düşünülüyor. Bloomberg daha önce cam siparişi hakkında bir haber yapmış olsa da, kurul soruşturmasının varlığı ve “Proje 42 “nin niteliği tam olarak bilinmiyordu.

Yöneticilerin özel jetler gibi avantajlar elde etmesi alışılmadık bir durum olarak görülmese de Tesla bu konuda nazaran katı bir politika uyguluyor. Şirket, CEO gibi ilişkili bir tarafın dahil olmuş olduğu 120.000 doları aşan her türlü harcama için bir yönetim kurulu komitesi tarafından denetim incelemesinden geçmiş olmasını zorunlu kılıyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir