Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft’tan bugün içerisinde yapılan iki açıklama şirketin AR ve VR konusundaki heyecan verici planlarını aktardı. Bu açıklama ile beraber Micrsoft Teams’e gelecek olan bir yenilikten söz eden şirket, diğer açıklama ile beraber Metaverse dünyasına oyunları da dahil edeceğinin bilgisini verdi. 

Facebook olarak anılan Meta, geçtiğimiz günler içerisinde ‘Facebook Connect 2021’ etkinliği kapsamında artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik alanında adeta bir devrim yaratacak olan projesi olarak nitelendirilen Metaverse’ün duyurusunu yaptı. Şu an için daha kısıtlı bir şekilde benzer uygulamaları kullanıcıların iş yaşantılarını kolaylaştırılması için sunulan Meta, yıllar içerisinde kullanıcıların resmen içinde var olabileceği sanal bir ortam kurmak adına çalışmalara devam ediyordu. Microsoft’da bugün benzer teknolojiler hakkında önemli çalışmalar yaptığını dile getirdi. Meta’nın artırılmış gerçeklik üzerine kurulan ofisi uygulamalarına rakip olacak olan Microsoft Teams özelliği ile tanınan söz konusu bu şirket,  aynı zamanda oyun alanında AR ve VR teknolojisinden faydalanacağı yeni fikirlerden söz etti.

15 2

Microsoft Teams toplantılarına kendi avatarınızla katılabilirsiniz.

Microsoft Teams, pandeminin getirdiği ve pandemiden sonra da kullanılmaya devam edilecek olan uzaktan ve hibrit çalışma sisteminin yaygınlaşmasıyla beraber iş ortamlarında verimliliğini artıracak yeni bir özelliğin duyurusunu yaptı. Bu özellik ile berabere kullanıcılar, çevrimiçi görüşme esnasında kendilerini temsil edecek olan üç boyutlu karakterler, diğer bir şekilde belirtmek gerekirse avatarlar kullanabilecekler. Online ortamlarda gerçekleşen toplantıların bir noktadan sonra sıkıcı ve odaklanılması zor bir hal alması sorununa bir çözüm olarak da sunulduğu dile getirilen bu özellik, sizin aynınız olan ya da kendi belirlediğiniz bir karakteri; sizi hareketlerinizi bu karakterlere yansıyarak diğer katılımcılara gösterecek. Yapay zeka teknolojisi ile beraber yapılan her şey bu avatara animasyon anlamında doğru bir şekilde uyarlanacak. Bu karakterler iki boyutlu olarak da gösterilebilecek ve görülebilmeleri için de bir VR cihazınıza ihtiyaç duyulmayacak. Fakat VR cihazı da varsa elbette ki çok daha eğlenceli olabilir. 

14 2

Oyunlara yönelik ‘metaverse’ uygulamaları geliştirilecek

Microsoft, bu yeni gerçeklik teknolojilerini aynı zamanda oyunlar ve konsollar için de tercih edecek. Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın ifadelerine göre şirket şu an için metaverse benzeri uygulamaları oyunlara ve Xbox’a entegre etmeye yönelik hareket ediyor. 

VR headset’lerle oynandığında oyuncular için tamamen farlı bir evren sunacak olan oyunların sinyalini veren Nadella, son açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; “Bu alanda oyunlarla ilgili şeyler yapacağımızı kesinlikle bekleyebilirsiniz. Halo’yu bir oyun olarak ele aldığınızda bu oyun, bir ‘metaverse’tür. Minecraft da bir metaverse, Flight Simulator da. Bugün iki boyutlu olabilirler, ancak asıl soru şu: Tamamen 3D bir dünyaya entegre edilebilirler mi? Bizim planımız kesinlikle bunu gerçekleştirmek doğrultusunda.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir