Popüler sosyal medya platformu olan Instagram, yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Son olarak hikayeler tarafına müzik özelliğini getiren Instagram, şimdi ise video ve canlı yayınlardaki telifli müzikler için kullanıcıları uyaracak. Instagram, telif hakları bulunan müziklerin video ve canlı yayın içeriklerinde kesintisiz olarak kullanılabilmesi için yeni bir özellik sundu. Söz konusu yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda telif hakları olan müziklerin kullanımı sırasında kullanıcıların büyük bir bildirim ile uyarılacağı belirtildi. Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, özellikle daha çok içerik üreticileri etkileyecek olan yeni bir özelliği kullanıma sunduğunu duyurdu.

Instagram’ın yapmış olduğu açıklamalara göre söz konusu telif haklarına sahip olan müziklerin kullanımı, artık kullanıcılara büyük bir uyarı penceresi ile bildirilecek. Daha çok canlı yayın yapan kullanıcı ve içerik oluşturucularının karşılaştığı bir durum olarak canlı yayın yada videonun telif haklı bir müziğe sahip olmasından ötürü Instagram sesi kapatıyor. Ses tarafında kalıcı bir çözüm olmadığı için Instagram, bu duruma çözüm olarak telif hakları tarafında büyük bir uyarı bildirimi gönderecek.

Instagram telifli müzikler için yeni özellik getiriyor

1 1590051222

Söz konusu yeni özellik ile beraber içerik oluşturucu canlı yayın veya video yüklediği esnada telif hakkı olan bir müziği çok uzun süre kullanır ise Instagram, kullanıcıya göndereceği bildirim ile şarkının telif haklı olduğunu ve bir ihlal durumunda kalınacağını belirtecek. Instagram yetkilileri tarafından kullanıcılara daha fazla yardımcı olunabilmesi için videolara ekleyecekleri müzikler ile alakalı bazı önerilerde bulunacak. Yetkililer, kullanıcıların hikaye paylaşımları esnasında herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmayacaklarını söylüyor.

Açıklamalara göre yeni uygulama içerikleri ve canlı yayınları etkileyecek yetkililer, kullanılan müzik uzadıkça telif hakkı sorunu yaşanma ihtimalinin arttığını belirtiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir