Coinbase piyasa değerinde önemli bir düşüş yaşandı ve şirket değeri ilk kez 10 milyar doların altına düştü

Coinbase, geçen yıl nisan ayında NASDAQ borsasında listelendi ve aynı zamanda ilk listelenen kripto para borsası oldu. Bu gelişmeler kripto para borsasının çok daha popüler hale geleceğini ve etkinliğini artıracağını düşündürse de gerçek farklı oldu.

Farklı borsalarda yaşanan düşüşler ve iflas kararlarının ardından kripto para değerindeki düşüş, Coinbase değerini de düşürdü. Pazartesi günü hisse senedi fiyatı %8,9 oranında kayıp yaşayan Coinbase, böylece 41.23 dolar üzerinden işlem görmeye başladı. Hisse senetlerindeki değer düşüşü sonrası şirketin toplam piyasa değeri 9.283 milyar dolara geriledi.

Coinbase’e 350 milyon dolarlık dava açıldı

Coinbase piyasa değeri zirveden çok uzak

Şirketin 9 Kasım 2021 yılındaki verileri, 76.9 milyar dolarlık bir değere ulaştığını göstermişti. Gelinen noktada 2021 yılındaki piyasa değerinden oldukça uzak kalındığı görülüyor. MarketWatch, Coinbase’in bu yıl şu ana kadar %84 kayıp yaşadığını gösteriyor. Bu yıl 166 oranında düşüş kaybeden Bitcoin ve yüzde 70 oranında düşüş kaydeden Ethereum, borsalar için benzer kayıpların ortaya çıkmasına neden olmuştu.

Yaşanan düşüş sonrasında şirketin ilk hamlesi ise işçi çıkarmaları oldu. Bu ayın başlarında yapılan açıklamalarda 60 kişinin işten çıkarılacağı belirtilmişti.  Ancak bu şirketin büyük zararı için yeterli değil.

iOS için Coinbase indir

Android için Coinbase indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir