Avrupa Birliği’ne yönelik yapılan son araştırmalarda Apple’ın zirveye ulaştığı görüldü. Samsung ise liderliği kaybetti.

Avrupa’da akıllı telefon pazarında Apple ile Samsung arasındaki dev rekabet devam ediyor. Uzun zamandan beri Samsung’un önde gittiği sektörde Apple son hamleleriyle zirveye ulaşmayı başardı. 2023 yılının tatil dönemini iyi geçiren Apple, böylece Samsung’a karşı önemli bir avantaj elde etti.

Yıllık 12.4 Milyon Satış Yaptı

Avrupa’da akıllı telefon pazarında önemli bir ivme yakalayan Apple, yıllık süreçte 12.4 milyon sevkiyat gerçekleştirdi. Son 7 çeyrek dönemden beri lider olan Samsung, Apple’ın bu hamlesine karşı koyamadı ve böylece ikinciliğe geriledi. Samsung’un yaşadığı düşüş bu tabloyu özetliyor. Öyle ki 2023’ün son çeyreğinde Samsung yüzde 12 oranında düşüş kaydetti. Bu düşüş sonrasında 10.8 milyon satış gerçekleştiren Samsung, satışlarıyla Apple’ın gerisinde kaldı. Aynı dönemde Avrupa’daki satışların yüzde 3 düşüş kaydetmesi de dikkat çeken detaylar. Apple ise 12.4 milyon satış ile yüzde 3’lük daralma yaşanmasına rağmen gücünü arttırarak zirveye ulaşmayı başardı. Tüm bunlar markanın Avrupa’da Samsung’u geçmesini ve fark yaratmasını sağladı.

Apple AB’de Lider! Samsung’un Gözü Yaşlı
Apple AB’de Lider! Samsung’un Gözü Yaşlı

Samsung ve Apple dışında diğer markaların da sektördeki durumu açıklandı. Motorola ve Honor en çok büyüme kaydeden markalar olarak öne çıktı. Motorola yüzde 73 oranında, Honor ise yüzde 116 oranında büyüme yakaladı.

iPhone 15 Pro, Apple’ı Sırtladı

telefon bazında yapılan incelemede ise ön plana iPhone 15 Pro çıkıyor. Üst segment modellerinde diğer rakiplerini ezerek geçen iPhone 15 Pro, Apple’ın akıllı telefon pazarında tek bir model ile yüzde 40 oranında pay elde etmesini sağladı. Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmelerde Apple’ın Pazar stratejisini değiştirdiği ve İspanya’daki Santander gibi şirketler ile yaptığı iş birliklerinin sonuç verdiğini açıkladı.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir