Yıllardan beri Bitcoin stratejisiyle dikkat çeken MicroStrategy, son güncellemeler sonrasında tüm Bitcoinlerin yüzde 1’ine sahip oldu.

2020 yılının Ağustos ayı itibariyle Bitcoin yatırımı yapmaya başlayan MicroStrategy, bu tarihten sonra düzenli olarak yüksek alımlar yapmaya başladı. 2020’deki ilk alımda 250 milyon karşılığında 21.454 BTC’nin sahibi olan şirket, bu tarihi takip eden 3 yıl boyunca da satın alımlarını sürdürdü. Piyasada yüklü satış yapılması düşünülse de 3 yıldan beri planını takip eden şirket, sadece 11 Mart ile 18 Mart tarihleri arasında 623 milyon dolarlık yeni bir yatırım daha yaptı. Bu yatırımla 9245 BTC daha şirket cüzdanına eklendi.

Tüm Bitcoinlerin Yüzde 1’ine Ulaştı

Şu anda dünya genelinde 19.7 milyon BTC’nin olduğu düşünüldüğünde şirketin elinde bu varlığın yüzde 1’i bulunuyor. MicroStrategy cüzdanında 2020’den buna yapılan satın alımlar ile 214.246 BTC bulunuyor. Üstelik büyük çöküş sonrasındaki hareketlilik MicroStrategy’in elindeki BTC miktarı göz önünde bulundurduğunda ciddi bir kazanç sağlanacağı da ortaya koyuyor. Öyle ki Bitcoin son 12 ayda gişe rekorları kıran bir ralliye başladığı için BTC yatırımları şu an için şirkette yüzlerin gülmesini sağlıyor. Üstelik bu durum sadece BTC gelirlerini değil, şirketin hisse değerlerini de etkiliyor. BTC 2023 yılında ortalama yüzde 150 oranında artış kaydederken şirketin hisse değerleri yüzde 380 oranında artış kaydetti.

MicroStrategy Dünyadaki Bitcoinlerin %1'ini Elinde Tutuyor!
MicroStrategy Dünyadaki Bitcoinlerin %1’ini Elinde Tutuyor!

BTC’de Arz Sınırlı

MicroStrategy yatırımları ve elinde yüklü miktarda BTC bulundurması piyasadaki en büyük oyunculardan birisi olmasını sağlıyor. BTC’nin 21 milyon ile sınırlandırılmış olması ise önümüzdeki yüzyıllarda BTC madenciliğinin sona ereceğini ve tüm BTC’lerin kazılacağını gösteriyor. Şu andaki çalışmalara göre tahminler ise 2140’ta bu senaryonun gerçekleşeceği yönünde. 4 yılda bir blok zincirinde ödüller yarıya düşüyor. Bir sonraki tarih Nisan ayı olurken Nisan itibariyle blok ödülü 3125 BTC olacak.

MicroStrategy’nin son satın alınmasında 67.382 dolar ortalama ile satın almasını gerçekleştirdi. 2020 yılından buna yapılan 13.46 milyar dolar değerindeki toplam varlıklarının ortalama satın alma fiyatı ise 35.160 dolar olarak açıklandı.  Şu andaki değerin yaklaşık yüzde 50 değerinde satın alma gerçekleştiren şirket, yatırımlarından ciddi bir kar elde etmiş durumda. Ancak mevcut BTC’ler için nasıl bir planlama yapıldığı bilinmiyor. Şirketin Bitcoin’leri ne kadar daha elinde tutacağı, yeni yatırımların yapılıp yapılmayacağı ve satış kararı alındığı takdirde ne kadarlık bir satış yapılacağı BTC’nin gidişatını etkileyebilecek bir potansiyelde.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir