Tablet pazarı çeşitli ihtiyaçlar ve bütçeler için bir dizi seçenek sunuyor. Son zamanlarda, bütçe bilincine sahip kullanıcıları hedefleyen iki ilginç rakip ortaya çıktı: Küresel pazarda yeni bir ürün olan Xiaomi Redmi Pad Pro ve 2022’de piyasaya sürülen ve yakın zamanda önemli bir fiyat indirimi alan Apple iPad (10. Nesil). Her iki tablet de büyük ekranlara, iyi performansa ve uzun pil ömrüne sahip, ancak biraz farklı tercihlere hitap ediyorlar. Hangisinin sizin için daha uygun olabileceğine karar vermenize yardımcı olmak için özelliklerini, fiyatlarını ve güçlü yönlerini inceleyelim.

Xiaomi Redmi Pad Pro ve Apple iPad Tablet Sistem Karşılaştırmaları

Redmi Pad Pro, daha akıcı görseller için 120Hz yenileme hızına sahip daha büyük bir 12,1 inç 2,5K LCD ekrana sahip. Ekran, 600 nit tepe parlaklığı ile iyi bir netlik sunuyor ve gelişmiş HDR içeriği için Dolby Vision’ı destekliyor. Ancak bu bir LCD panel, yani kontrast oranları üst düzey tabletlerde bulunan OLED ekranlar kadar etkileyici olmayabilir.

Xiaomi Redmi Pad Pro ve Apple iPad Tablet Sistem Karşılaştırmaları:
Xiaomi Redmi Pad Pro ve Apple iPad Tablet Sistem Karşılaştırmaları:

Apple, 10. nesil iPad’i 2360 x 1640 piksel çözünürlüğe sahip biraz daha küçük 10,9 inç Liquid Retina ekranla donatıyor. Yenileme hızı standart 60Hz ile sınırlı olsa da ekran, farklı ışık koşullarında daha iyi görüntüleme konforu için True Tone teknolojisini sunuyor. iPad ekranı, Redmi Pad Pro’ya (249 ppi) kıyasla daha yüksek bir piksel yoğunluğuna (264 ppi) sahiptir ve potansiyel olarak daha keskin görseller sağlıyor.

Xiaomi, Pad Pro’yu günlük görevler ve hafif çoklu görevler için yetenekli bir çip olan Snapdragon 7s Gen 2 işlemci ile donatıyor. 6GB veya 8GB LPDDR4X RAM ve microSD kart ile genişletilebilen 128GB veya 256GB UFS 2.2 depolama alanı ile birlikte geliyor. İşlemci, internette gezinme, yayın izleme ve gündelik oyunlar için yeterince güçlü olsa da, zorlu uygulamalar veya ağır çoklu görevlerde zorlanabilir.

Apple, verimliliği ve hızıyla bilinen bir güç merkezi olan A14 Bionic çipiyle performans konusunda liderliği ele geçiriyor. Snapdragon 7s Gen 2’den önemli bir farkla daha iyi performans gösteren bu çip, iPad’i akıcı çoklu görevler, fotoğraf ve video düzenleme ya da grafiksel açıdan zorlu oyunlar oynamak isteyen kullanıcılar için ideal hale getiriyor. Temel model 64GB depolama alanıyla geliyor, bu da güçlü kullanıcılar için sınırlayıcı olabilir, ancak 256GB’lık bir seçenek de mevcut.

Redmi Pad Pro, Xiaomi’nin özel HyperOS görünümü ile Android 13 üzerinde çalışıyor. Android daha geniş özelleştirme seçenekleri sunarken, kullanıcı deneyimi stok Android’den farklı olabilir ve güncellemeler daha yavaş olabilir.

Apple’ın iPad’i, tabletler için özel olarak tasarlanmış bir iOS varyantı olan iPadOS 17 ile çalışıyor. iPadOS, daha büyük ekranlar için optimize edilmiş kullanıcı dostu bir arayüz sunuyor ve Split View ve Slide Over gibi çoklu görev özelliklerini destekliyor. Apple, iPad’inizin yıllarca güvenlik yamaları ve yeni özellikler almasını sağlayan mükemmel yazılım güncellemeleri geçmişiyle tanınıyor.

Her iki tablet de üst düzey kamera sistemlerine sahip değil ancak, temel video görüşmelerini ve sıradan fotoğrafçılığı idare edebilirler. Redmi Pad Pro, 8MP arka kamera ve 8MP ön kamera ile donatılmış olup buna karşılık iPad 12MP ön ve 12MP arka kamera sunuyor. Xiaomi, Pad Pro’yu tek bir şarjla uzun saatler kullanım vaat eden devasa bir 10.000mAh pil ile donatıyor. 33W hızlı şarj seçeneği ile gerektiğinde pili hızlı bir şekilde doldurabilirsiniz.

Apple, 10. nesil iPad için web’de gezinme ve video akışı gibi görevlerde 10 saate kadar pil ömrü olduğunu iddia ediyor. Pil kapasitesi belirtilmemiş olsa da muhtemelen Redmi Pad Pro’dan daha küçüktür. Ancak iPad, pil kullanımını optimize etmeye yardımcı olabilecek verimli A14 Bionic çipi destekliyor. Redmi Pad Pro tablet, kablosuz bağlantılar için Wi-Fi 6 bağlantısı ve Bluetooth 5.2 sunuyor. Ayrıca, son iPad’lerde eksik olan kullanışlı bir özellik olan 3,5 mm kulaklık girişine sahiptir.

iPad, Wi-Fi 6 bağlantısı ve Bluetooth 5.2 sunuyor. Yalnızca Wi-Fi ve hücresel seçenekleriyle geliyor. iPad’de 3,5 mm kulaklık girişi bulunmadığından kullanıcıların Bluetooth kulaklıklara veya Lightning adaptörüne güvenmeleri gerekiyor.

Bu iki tablet arasındaki fiyatlandırma çok yakın ancak değer önerisi önceliklerinize bağlı olarak farklılık gösterebilir. Redmi Pad Pro, 6GB RAM/128GB depolama varyantı için 299 €’dan (yaklaşık 324 $) başlıyor ve bu da onu cazip bir bütçe seçeneği haline getiriyor. Bu fiyat, yakın zamanda 64GB versiyonu için fiyatı 329$’a düşürülen iPad’in (10. Nesil) temel modeline kıyasla iki kat daha fazla depolama alanı içeriyor.

Başlangıç fiyatları benzer görünse de, aslında iPad ile Apple markası ve daha güçlü bir işlemci için bir prim ödüyorsunuz. Bununla birlikte, sınırlı depolama kapasitesi, indirimden sonra 425 $ (yalnızca Wi-Fi) olan 256GB varyantına yükseltmeyi gerektirebilir ve bu da toplam masrafı önemli ölçüde artırır. Buna karşılık Redmi Pad Pro, 8GB RAM/256GB depolama modeli için 349€ olarak fiyatlandırılmıştır.

Hem Redmi Pad Pro hem de iPad (10. Nesil) ekonomik tablet segmentinde cazip değer teklifleri sunuyor. Redmi Pad Pro, yüksek yenileme hızına sahip daha büyük bir ekrana, büyük bir pile ve rekabetçi bir fiyata genişletilebilir depolama alanına sahip. iPad (10. Nesil) ise eşsiz performans için üstün A14 Bionic çip, kullanıcı dostu iPadOS deneyimi ve uzun vadeli yazılım güncellemeleri vaadiyle öne çıkıyor. Sonuç olarak, en iyi seçim sizin özel ihtiyaçlarınıza ve önceliklerinize bağlı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir