İngiltere’deki kullanıcılar için Binance para yatırma işlemi tekrar mümkündür. Ancak İngiliz düzenleyiciler endişeler olduğunu söyledi.

Mali Davranış Otoritesi (FCA), Binance’in Birleşik Krallık ödeme ağına erişimiyle ilgili endişelerini dile getirdi. Endişe, Binance’in Paysafe Payment Group ile yaptığı mevduat anlaşmasından geliyor. Hacimce dünyanın en büyük kripto borsası olan

Binance, ödeme şirketi Paysafe ile anlaşmaya vardığını ve kullanıcılarının daha hızlı ödeme hizmetini kullanarak poundlarını yeniden yatırabileceklerini söyledi. Öte yandan Financial Conduct Authority, Binance’in yapısıyla ilgili temel soruları yanıtlayamadığını belirterek, kripto para borsası konusundaki endişelerini devam ettirdiğini de sözlerine ekledi.

Binance İngiltere’de tartışmalara neden oluyor

Paysafe – Binance deposunun gün yüzüne çıkmasının ardından FCA, endişeli olduklarını ancak müdahale edemediklerini ekledi. Bir FCA sözcüsü şunları söyledi:

“Bu ortaklıktan haberdar olduk, ancak bu tür planları protesto etme yetkimiz sınırlı. Paysafe, endişelerimizin farkındadır ve her zaman yakından izlenmektedir.”

FCA, web sitesinde Binance hakkında bir tüketici uyarısı yayınladıktan ve platformun İngiltere’de uygun izin olmadan faaliyet gösterdiğine dikkat çektikten sonra endişeler ortaya çıktı. Geçen yaz, FCA, Binance’den İngiltere’deki operasyonları durdurmasını istedikten sonra daha hızlı ödemelere erişimi kısıtladı. Barclays, Santander ve HSBC gibi bankacılık şirketleri, İngiltere müşterilerinin Binance’te para yatırma olanaklarını sınırladı.

Ancak Binance, Birleşik Krallık’taki itibarını artırmak istiyor. Meslektaşları ve hayranları tarafından “CZ” olarak da bilinen Binance CEO’su Changpeng Zhao, FCA’nın sansürü nedeniyle düzenleyicilerle ilişkilerini iyileştirdiklerini söyledi. Şirketin 6 ila 18 ay içinde kayıtlı bir kripto aktivasyon şirketi olmayı beklediğini ve bir FCA lisansı için başvurmayı planladığını söyledi.

Binance Türkiye’den Ethereum alım satımı hakkında önemli açıklama

Binance, 200 milyon dolarlık bir yatırım aldıktan sonra geçen hafta Forbes Trading Magazine’de de hisse satın aldı. Bir Binance sözcüsü şunları söyledi:

“Uyumluluk yükümlülüklerimizi çok ciddiye alıyoruz ve düzenleyicilerle çalışıyoruz.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir