Kripto para borsası Coinbase, 350 milyon dolarlık bir dava ile karşı karşıya kaldı. Şirket, patent ihlali yapmakla suçlanıyor.

Kripto borsası Coinbase, blok zincir tabanlı yazılım firması Veritaseum Capital tarafından dava edildi. Şirketin blok zinciri teknolojisini ihlal ettiğini belirten V. Capital, Coinbase’den bu ihlal nedeniyle 350 milyon dolar tazminat talep ediyor.

Coinbase 1.1 milyar dolarlık zarar açıkladı

Coinbase ihlal yaptı mı?

ABD hukuk firması Brundidge & Stanger tarafından Delaware’deki ABD Bölge Mahkemesinde açılan davada Veritaseum, Coinbase’in “566 Patenti” olarak bilinen kripto para ödeme transferi teknolojisi patentini ihlal ettiğini iddia etti.

Mahkemeye sunulan dilekçede; “Davalı’nın hak ihlalinde bulunan faaliyetleri arasında web sitesi […] Coinbase Android mobil cüzdanı […] iOS mobil cüzdanı […] Coinbase Bulutu, Coinbase Commerce API’leri, Sorgu ve İşlem, Katılım, Temsilci ve Doğrulayıcı yazılımı, Coinbase Pay, Coinbase Cüzdanı ve Coinbase Tarafından Çalıştırılan Kamu Doğrulayıcıları.” olarak tüm sistemlerinde kullandığı belirtildi.

Dilekçede aynı zamanda şirketin bu patent ihlali ile ciddi bir gelir elde ettiği, Veritaseum Capital’in ise zarar yaşadığı öne sürüldü.

3 Temmuz’da bildirilmiş

Olayla ilgili en dikkat çeken detaylardan birisi ise Coinbase’e konuyla ilgili bildirimin yapılmış olması. 3 Temmuz’da şirket ihlale konu olan 566 Patenti için şirkete bir mektup göndermiş. Coinbase ise tüm bu konulara karşı sessiz kalmayı tercih ediyor. Önümüzdeki günlerde iki taraftan da yeni açıklamalar gelebilir. Detayları aktarmaya devam edeceğiz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir