Bitcoin madencilik şirketi Bit Digital yeni açıklamasıyla gelirlerinde ciddi bir artış yakaladığını duyurdu. Şirket, 2023’e göre önemli bir ivme yakalamış durumda.

Nasdaq’ta listelenen Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Bit Digital,  Bitcoin fiyatlarının da artmasıyla birlikte gelirlerini rekor seviyelere çıkarmayı başardı. Şirket, 2023 yılında madencilik faaliyetleri kapsamında 1507, 3 BTC kazandı. 2021 yılına göre yüzde 21 oranında artış kaydeden ve daha fazla BTC kazanan şirket, BTC değerinin de artmasıyla birlikte 97 milyon dolarlık bir BTC’ye sahip oldu. şirketin 2023 yılındaki kazançları ise 2022 yılına göre yüzde 39 oranında arttı ve 44,9 milyon dolar olarak açıklandı.

Bit Digital Aktif Hash Oranıyla Kazançlarını Yükseltti

Borsada işlem gördüğü için periyodik olarak kazanç tablolarını ve etkinliklerini şeffaf bir şekilde paylaşmak zorunda olan şirket, kazançlarında daha yüksek aktif hash oranlarının etkili olduğunu ve ağ zorluğu artmış olmasına karşın dengelemenin yapıldığını ifade etti. Şirketin açıklamalarına göre 2023 sonu itibariyle toplam varlıklar 189,3 milyon dolar oldu. şirketin özkaynakları ise yine mali tablolarda 152,7 milyon dolar olarak görüldü.

2023 yılında üç ülkede 6 barındırma ortağı ile iş birliği yaparken 7 site üzerinden çalışıldığını da aktardı.  “Özellikle, 2023’te operasyonlarımızı İzlanda’ya genişlettik ve Bit Digital’e Kuzey Amerika dışında ve bol miktarda temiz enerji ve destekleyici hükümet politikalarına sahip bir bölgede coğrafi çeşitlilik sağladık.” diyen şirket, madencilik çalışmalarının rahat ve daha iyi şartlarda yapılması adına farklı yerlerin de araştırıldığını söyledi.

Bit Digital Madencilik Gelirlerinin Yüzde 40 Arttığını Duyurdu
Bit Digital Madencilik Gelirlerinin Yüzde 40 Arttığını Duyurdu

Yapay Zekaya Yönelecek

Şirket etkileyici bir madencilik performansının yanı sıra gelirlerini arttırmak adına yapay zeka alanında da çalışmalar yapacağını duyurdu. Bu alandaki hedef ise müşterilere dijital altyapı hizmeti sunabilmek. Grafik işlem birimleri için kiralama gibi çeşitli faaliyetlere imza atacak şirket, yapılan küçük çaplı denemelerden de iyi sonuçlar almaya başlamış durumda. Açıklamalara göre Şubat 2024 ayı içerisinde sadece denemeler ile sistem 4 milyon dolarlık bir kazanç getirdi.

Şirket portföyünde ciddi bir Bitcoin’e sahip olduğu gibi değeri artmaya başlayan kripto para, otomatik olarak şirket gelirlerinin de artmasını sağlıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir