7 Eylül’de Apple tarafından yapılan küresel etkinliği kullanan kripto para dolandırıcıları sahte Apple kripto etkinliği düzenledi. Etkinliği binlerce kişi izledi.

Kripto para dolandırıcılığı için Apple’ı kullanan dolandırıcılar, sahte YouTube canlı yayın yaptı. Üstelik akışın özgün görünmesini sağlamak amacıyla videoya Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) logoları da eklendi ve Apple’ın yeni bir kripto girişimi olduğu izlenimi verildi.

Apple’ın kaza tespit özelliği nasıl çalışıyor?

Sahte Apple canlı etkinliği

sahte apple kripto etkinligini binlerce kisi izledi

Yapılan ilk incelemelere göre etkinliği 70 bin kişi izledi. Ekrana gelen videolarda ise Apple CEO’su Tim Cook’un CNN ile yaptığı eski bir röportajı gösterildi. Apple Event Live. Ceo of Apple Tim Cook: Apple & Metaverse in 2022 başlığını taşıyan canlı yayında üstelik son derece iddialı ifadelere yer verildi. Yayın, daha sonrasında YouTube yayın haklarını ihlal ettiği için yayından kaldırıldı. Konuyla ilgili YouTube cephesinden bir açıklama gelmedi.

iPhone 13 tanıtımında da benzer hamleler yapan dolandırıcılar, küresel olarak önemli etkinlikleri takip etmeye devam ediyor. Dolandırıcılık yöntemi ise Apple’ın gönderilen her bir Bitcoin’i iki kat geri ödeyeceği şeklinde oldu. QR kod yayınlayan dolandırıcılar, etkinlik boyunca sürecek kampanya için izleyenleri kripto para yollamaya teşvik etti. Sahte yayının nasıl bir etki yaptığı henüz bilinmiyor. Yayının açıklama kısmında da sahte, dolandırıcılık bağlantısına yer verildiği biliniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir