Artık çoğu sosyal medya platformunda canlı yayın özelliği bulunuyor. Bu canlı yayın platformlarından birisinin de Twitch olduğunu söyleyebiliriz. Twitch’te şimdiye kadar bir yayıncının yayın kurallarını ihlal edilmesiyle  banlanabiliyordunuz, fakat bu banlanma sadece sohbet üzerinden gerçekleşiyordu. Sohbette bulunamasanız da yayını izlemeye devam edebiliyordunuz. Bu durum artık tamamen değişiyor.

Twitch, yeni çıkarmaya hazırlandığı özelliklerden bir tanesini duyurdu.  Artık bir yayıncının bir kullanıcıyı banlamış olduğu zaman yayınları izlenemez hale getirecek. Şu an için sadece bazı yayıncılar bu özelliği test amacıyla kullanımını sağlayabiliyor, fakat bu özellik Eylül ayından itibaren herkesin kullanımına açılmış olacak.

Bu haber Twitch yayıncısı olan Lowco’nun Twitter (X) hesabından paylaşmış olduğu bir gönderisinde ortaya çıkardı. Lowco’nun paylaşımında bulunana göre “Birini engeller ya da yasaklarsanız, artık yayınınızı izleyemeyecek!”  ibaresi bulunuyor. ‘Banlanmış kullanıcıların yayını izlemesini engelle’ seçeneğinin çıktığı bir ban ekranı ile karşılaşıldı.

Bu özelliğin gelmesiyle beraber yayıncılar bu özelliği kendi isteklerine göre  açma ya da kapatma seçeneklerine de sahip olacak. Eğer açık  durumdaysa, işlemi gerçekleştirdiğiniz an kullanımda olacak. Yani bir yayıncının yayınında kurallarını ihlal ederseniz ve yayın ortasında birini ban atarsanız, sadece sohbetten yasaklamış olmuyor ayrıca da yayından atılmasını da sağlıyorsunuz . Daha önceden engellemiş olduğunuz kişilerde yayınlara girmesi yasak olacak.

Sadece canlı yayından alıkonuluyor

Banlanmış olan kullanıcılar kanala girmekten alıkonmuş ve yasaklanmış olmuyor.Hala ban yediğiniz kanalın hesabına girerek canlı yayın tekrarlarını veya kliplerini izleyebilme durumunda oluyor. Sadece canlı yayın kısmından çıkarılmış oluyorsunuz.

Ayrıca, bu uygulamanın bir kullanıcının IP adresini yasaklamadığını da vurgulamak önemlidir. Ban yediyseniz, farklı bir hesapla tekrar yayına girmeniz mümkündür. Twitch’in Kıdemli Ürün Müdürü Trevor Fisher, 16 Ağustos 2023’te yayınlanan bir Twitch yama notları videosunda şu şekilde ifade ediyor:

“İnsanlarla birkaç tur geri bildirim yaptık ve genel olarak birçok yayıncıdan, sadece insanların yasaklandıkları hesaptan izlemelerini engellese bile, bunun yine de istedikleri bir şey olduğunu duyduk.”

Artık Twitch yayınlarında bir yayıncının canlı yayınında bulunurken sohbet konusunda daha dikkatli davranmanız gerekiyor.Çünkü  yayıncılar artık sizi canlı yayınlarını izlememenizi sağlayacak özelliğe sahip oluyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir