Hala devam etmekte olan Rusya’nın Ukrayna işgali ve ardından yapılan yaptırımların sonrasında ön plana çıkan bitcoin ve daha fazlası da önemli miktarda artış gösterdi. Rusya’nın Ukrayna işgalinin ardından ilk olarak ise kripto para birimlerinde ciddi anlamda düşüş yaşanmıştır. Örnek vermek gerekirse lider isimlerden bitcoin, geçtiğimiz günler içerisinde 254 saat içerisinde yüzde 9,7 gün içerisinde tam olarak yüzde 19 oranında değer kaybı söz konusu oldu. 

Rainbow Six: Siege Türkiye Kupası mücadelesinde son

Bunun üzerine ise sektörün para birimi 35 bin dolara kadar düştü. Alanın ikinci en büyük kripto para birimi olan ethereum da Rusya’nın Ukrayna işgali ile düşüş ile karşı karşıya kaldı. 7 günde yüzde 23, 24 saate ise yüzde 12 değer kaybeden ethereum, geçtiğimiz haftalar içerisinde 2.300 dolar bandında değişiklik gösteriyordu. Konuyla ilgili olarak yaşanan son gelişmelerin ardından hem Rusya hem de Ukrayna için kripto paralar çok daha önemli bir hal almaya başladı. Rusya’nın SWIFT sisteminde çıkarılması gibi gelişmelerin yaşanmasının ardından bitcoin bugün içerisinde 43 bin doların üstüne çıktı. 

49

Ethereum ise 2.900 doların üzerine çıkmış durumdadır. Bu esnada ise dün farklı bir konu ile gündemde yerini aldı. Tahmin edileceği üzere Ukrayna ciddi bir zorluk içerisinde ve bu zorluklar maddi anlamda da devam ediyor. Bu sebeple de ülke günlerdir kripto para üzerinden yardımlar alıyor. Konuyla ilgili olarak son yapılan açıklamalara göre Ukrayna kripto para yardımları üzerinden şu ana kadar 14 milyon dolardan fazla para toplamıştır.

Yardım etmek isteyenler için kripto para bağış hesaplarını Twitter hesabı üzerinden herkese açık olarak aktarılan ülke, 14 milyon doların üstüne 18 binden fazla kişinin katkısıyla gelmiş durumdadır. Yaşanan bu saldırının ardından bir an önce bitirilmesini ve özellikle sivillere zarar gelmemesi temenni ediliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir