WhatsApp'ta kayıtlı olmayan numaralara nasıl mesaj gönderilir? - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta kayıtlı olmayan numaralara nasıl mesaj gönderilir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-20 12:10:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

WhatsApp özellikle tüm dünya genelinde yakaladığı başarı ve popülerlik ile birlikte şu anda kişilerin birbirine mesaj göndermek adına ilk tercih ettiği uygulamalardan birisi durumunda. Fakat her zaman rehberde kayıtlı olan bir kişiye mesaj gönderme durumu olmadığından dolayı rehber kaydı bulunmayan kişilere de mesaj göndermek gerekebilir. Peki, bir tür durumlarda neler yapılabilir? 

Whatsapp'ta Anlık Konum Nasıl Paylaşılır? 

WhatsApp iOS'a 3 yeni özellikle geliyorWhatsApp iOS'a 3 yeni özellikle geliyor

WhatsApp'ta kayıtlı olmayan numaralara mesaj gönderme yöntemleri

WhatsApp için geliştirilen ve belki de en ilginç özelliklerden birisi olmayı başaran tıkla sohbet özelliği, kişilerin telefon numarası kaydı şartını ortadan kaldırarak birbirine mesaj göndermesini sağlar. Özellikle sık kullanmadığınız ve belki de sadece 1 defa mesaj atacağınız kişiler için bu özelliğin geliştirilmesi, aynı zamanda rehberinizin de gereksiz yere kullanıcılarla artmamasını engelliyor. Eğer siz bu tür bir durumla karşılaşırsanız, aşağıda yer alan adımları takip ederek kolay bir şekilde mesajınızı gönderebilirsiniz. 

WhatsApp'ta çıkartma/sticker nasıl yapılır?

WhatsApp'ta kayıtlı olmayan numaralara mesaj gönderme işlemleri

WhatsApp'ta kayıtlı olmayan numaralara mesaj gönderme işleminin sadece WhatsApp web üzerinden gerçekleştiğini unutmayın. Bu nedenle bu tür bir işlem yapmak istiyorsanız WhatsApp web açmanız gerekecektir. Eğer WhatsApp'ta kullanmayı bilmiyorsanız aşağıda yer alan bağlantı üzerinden WhatsApp web ile ilgili detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz.

Whatsapp Web nasıl kullanılır? 

Bu aşamaları geçtikten sonra ise yapmanız gereken tek şey aşağıda yer alan bağlantıyı kendinize göre düzenlemek

https://api.whatsapp.com/send?phone=

WhatsApp üzerinden mesaj göndermek için oluşturulmuş olan bu kod sistemi ile istediğiniz kişiye mesaj gönderebilirsiniz. Bunun örnek kullanımı ise şöyledir;

https://api.whatsapp.com/send?phone=905555555555

Görüldüğü gibi sistemden yararlanılmak istendiği zaman öncelikli olarak 90 kodunun eklenmesi sonrasında ise telefon numarasının başında sıfır olmadan girilmesi gerekir. Bu şekilde oluşturacağınız bir bağlantı sonrasında karşı tarafa mesaj gönderme isteğiniz yollanacaktır. Eğer karşı taraf tarafından bu isteğinizi kabul edilirse, sohbet penceresi üzerinden konuşmanız mümkün olacaktır. Eğer sizi tanımayan ve ticari bir işletme olmayan kullanıcılara mesaj göndermek istiyorsanız, bu seçeneği kullanırken sohbet davetine bir mesaj da ekleyebilirsiniz. Bu tür durumlarda ise kullanmanız gereken kod şöyle kişiselleştirilebilir;

https://api.whatsapp.com/send?phone=905555555555&text=benxgorusmekistiyorum.


WhatsApp'ta ortalığı karıştıran açık tedirgin ediyor!WhatsApp'ta ortalığı karıştıran açık tedirgin ediyor!
WhatsApp'ta çıkartma/sticker nasıl yapılır?WhatsApp'ta çıkartma/sticker nasıl yapılır?

PAYLAŞ