Google, arama motorunda yeni yapay zeka teknolojilerini devreye alıyor - Haberler - indir.com

Google, arama motorunda yeni yapay zeka teknolojilerini devreye alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 15:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google Arama için yapılacak yeni yenilikler hakkında şirket tarafından resmi bir açıklama yapıldı.

Search On etkinliğinde konu ile ilgili kapsamlı bir tanıtım hazırlayan Google, Google aramanın Multitask Unified Model (MUM) adlı yeni bir teknoloji de dahil olmak üzere yeni yapay zeka teknolojilerini destekleyeceği belirtildi. Yapılacak çalışmalar ile birlikte kullanıcılar Google arama ile ulaşmak istediği verilere daha kolay bir şekilde erişebilecek ve bu konuda farklı araçlardan yardım alabilecek.

Aramaya bilinmesi gerekenler bölümü ekleniyor

Güncelleme sonrasında arama sonuçlarında bilinmesi gerekenler olarak adlandırılan bir bölüm yer almaya başlayacak. Kullanıcılar yaptıkları sorgular ile ilgili olarak en çok sorgulanan ve öğrenilmek istenen konular hakkında daha kapsamlı ve detaylı bir şekilde bilgi alacak. Bilinmesi gerekenler sekmesinde yer alacak siteler ise yine kısa bir açıklama ile bu bölümde gösterilecek ve kullanıcılar içeriklerin devamını okumak isterse sitelere tıklayarak içeriklere ulaşabilecek.

Kullanıcıların yaptığı aramalar ile daha kapsamlı bir şekilde bilgi alabilmesi adına özel iç görüleri geliştirecek olan Google, böylece herhangi bir boyama tekniği ile ilgili arama yapan kullanıcının en yakınında ders ve kurs alabileceği yerleri görebileceğini söylüyor.

Video aramaya gelişmiş özellikler geliyor

Yapılacak yeniliklerden bir tanesi de video aramak için arama motorunu kullananlara getiriliyor. Videodaki konuları daha kapsamlı bir şekilde analiz edecek olan yeni yapay zeka teknolojisi böylece arama sonuçlarında videoların daha fazla yer almasını ve kullanıcıların ulaşmak istediği verilere video analizi sayesinde daha iyi bir şekilde erişebileceği belirtildi. Tıpkı arama sonuçlarında olduğu gibi videolarda da kullanıcılar aradığı içerik ile ilgili yakın konuları ve benzer popüler sorguları öneri olarak almaya başlayacak.

Google, Z kuşağına hazırlanıyor

Google arama için yapılacak mevcut hamle hem YouTube hem de web sayfaları için daha fazla trafik kazanılmasında etkili olabilir. Google yaptığı duyuruda özellikle Z kuşağının birden fazla sosyal medya kanallarını kullanma eğiliminde olduğunu ve bu nedenle de içerik bulmak isteyenlerin Google arama yerine YouTube arama bölümünü kullandığının keşfedildiğini söyledi. Bu nedenle arama sonuçlarına YouTube içeriklerini dahil ederek daha fazla videoların yer almasını isteyen Google, Z kuşağı için de böylece işleri kolay hale getirmeyi hedefliyor. 





PAYLAŞ