WhatsApp'ta ortalığı karıştıran açık tedirgin ediyor! - Haberler - indir.com

WhatsApp'ta ortalığı karıştıran açık tedirgin ediyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-15 11:35:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Bir Amazon çalışanı tarafından yapılan bir paylaşım WhatsApp ile ilgili tüm tehlikeyi gözler önüne serdi. İşte detaylar.

Abby Fuller isimli bir Amazon çalışanı, WhatsApp’ta fark ettiği bir hatayı Twitter hesabından paylaştı. Bu durumun kısa süre içerisinde dünya geneline yayılması ile birlikte WhatsApp’ta ciddi bir güvenlik açığının olduğu ortaya çıkarken konuyla ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmadı.

WhatsApp Siber Saldırıları Yeniden BaşladıWhatsApp Siber Saldırıları Yeniden Başladı

WhatsApp Çıkartmalar Android ve iOS İçin Geldi

Yeni WhatsApp hatası ne? 

Bir kullanıcının rasgele bir şekilde fark ettiği WhatsApp hatası, eski mesajların görülmesini içeriyor. Numara değişikliği yapan Abby Fuller, daha sonrasında WhatsApp’ı kurarak kullanmak istedi. Fakat kurulum sonrasında hattın eski sahibine ait mesajlar telefonda görülmeye başladı. Kısa süre içerisinde mesajların kendisine ait olmadığını fark eden Fuller, hattın eski sahibinin mesajlarının kendisinde nasıl göründüğünü çözmeye çalıştı.

Reklamsız WhatsApp 430 Milyon Kullanıcıya Ulaştı

WhatsApp'ta ya sizin mesajlarınız başkasına giderse?

Bu durum başlangıç aşamasında normal olarak görülse de telefon numaranızı değiştirdiyseniz eski numaradaki mesajların başka birisine gitmesi de muhtemel. Bu durum nedeniyle yaşanan endişe kısa süre içerisinde tüm WhatsApp kullanıcılarını tedirgin etmiş durumda. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamasına karşın WhatsApp rehberlerinde ”Eski numaranızdaki gruplarınız, ayarlarınız ve (profil bilginiz de dahil olmak üzere) hesap bilgileriniz yeni telefon numaranıza taşınır. Eski telefon numaranıza ait olan hesabınız silinir, böylece kişileriniz WhatsApp kişiler listelerinde eski telefon numaranızı göremezler.” Şeklinde açıklamalara yer verilmiş durumda. Bu bakımdan yaşananların WhatsApp cephesinde tamamen normal olması da mümkün.

Gündemde yer alan bu konularla ilgili WhatsApp cephesinden kısa süre içerisinde açıklama gelmesi bekleniyor. Mevcut durumun nasıl çözüleceği ise oldukça karmaşık görünüyor.

Paylaşılan Twitter mesajı ise şöyle;




WhatsApp Web, QR kodla nasıl bu kadar hızlı gerçekeştiriliyor?WhatsApp Web, QR kodla nasıl bu kadar hızlı gerçekeştiriliyor?
WhatsApp iOS'a 3 yeni özellikle geliyorWhatsApp iOS'a 3 yeni özellikle geliyor

PAYLAŞ