Apple'ın yeni FaceID teknolojisini atlatmak çok daha zor! - Haberler - indir.com

Apple'ın yeni FaceID teknolojisini atlatmak çok daha zor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 15:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple'ın geliştirdiği Face ID teknolojisi, bugüne kadar pek çok kez atlatılmaya çalışıldı. Ancak iOS 15 ile birlikte bunun çok daha zorlaştırıldığı tespit edildi.

Face ID teknolojisi, kullanıcıların yüz tanıma ile telefon kilitlerinin açılmasını ve kullanılmasını sağlıyor. Mevcut özellik bugüne kadar güvenliği önemseyenler kullanıcılar için gözde özelliklerden birisi olurken, farklı testler ve çalışmalar ile mevcut özellik sürekli atlatılmaya çalışıldı. Bu konuda yeni bir güncelleme yapan şirket, büyük bir güvenlik açığını da kapattı. iOS 15 güncellemesinin bir parçası olarak getirilen bu yenileme sonrasında Face ID sisteminin atlatılması ya da hacklenmesi çok daha zor hale geldi.

Apple, Face ID sahtecilik önleme modellerini güncelliyor

Konu ile ilgili resmi web sayfasında detaylara yer veren Google, yeni dönemin kullanıcılar için çok daha güvenli bir seçenek sunduğunu ve artık uygulama dahilinde kritik pek çok güvenlik açığının kapatıldığını söyledi. Açıklamalara göre Face ID yüz tanıma sistemindeki mevcut güvenlik açığı, iPhone X ve iPhone 12 dahil olmak üzere şirketin geliştirdiği ve milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan tüm cihazlarını kapsıyor.

3B model ile Face ID artık atlatılamayacak!

Apple'ın resmi sitesinde yer alan güncelleme notlarında şöyle denildi; 

Face ID'ye sahip cihazlar için kullanılabilir: iPhone X, iPhone XR, iPhone XS (tüm modeller), iPhone 11 (tüm modeller), iPhone 12 (tüm modeller), iPad Pro (11 inç) ve iPad Pro (3. nesil)

Etki: Kayıtlı kullanıcı gibi görünecek şekilde oluşturulmuş bir 3B model, Face ID aracılığıyla kimlik doğrulaması yapabilir

Açıklama: Bu sorun, Face ID sahteciliğe karşı koruma modelleri iyileştirilerek giderildi.

Paylaşılan nottan da anlaşılacağı gibi çeşitli 3B modelleri ile telefonlardaki mevcut yüz tanıma sisteminin atlatılması artık mümkün olmayacak. Kullanıcıların iOS 15 güncellemesi alarak mevcut yenilikten yararlanabileceğini duyuran Apple, önümüzdeki dönemlerde güncellemeler ile güvenliğin daha da artırılacağını söyledi. 

Face ID sistemi nasıl hackleniyordu?

iPhone X'in piyasaya sunulduğu ilk dönemlerde yüz tanıma sistemi için pek çok farklı açık keşfedilmişti. Face ID teknolojisini üç boyutlu maskeler ile atlatmaya çalışan kullanıcıların büyük bir bölümü bu konuda başarıya ulaştı. Aynı zamanda çift yumurta ikizleri de uygulamadan yararlanırken benzerlik nedeniyle birbirlerinin telefonlarını kolay bir şekilde açabildi. Bu durumun ortaya çıkmasının ardından ise Apple yüz tanıma sisteminin geliştirilmesi gerektiği konusunda açıklamalar yaparak bu konuda çalışacağını söyledi.

2017 ve 2019 yıllarında yaşanan ve güvenliği ciddi ölçüde etkileyen hack olaylarının ardından ise Google bu alandaki çalışmalarını arttırdı ve iOS 15 ile birlikte yaptığı devasa güncelleme sonrasında benzer hack girişimlerinin yüz tanıma sistemi tarafından tespit edilmesini ve engellenmesini de kolaylaştırdı.





PAYLAŞ