Honor Çin'de pazar payını geri kazanıyor - Haberler - indir.com

Honor Çin'de pazar payını geri kazanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 15:25:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Huawei’nin geçen yıl çıkardığı akıllı telefon markası Honor, Çin’in son derece rekabetçi cep telefonu pazarındaki payını yeniden kazanmaya başlıyor.

Counterpoint Research Çarşamba günkü bir raporda, Honor, Ağustos ayında Çin’de %15′lik bir pazar payı elde etmeyi başardı. Bu başarı şirketi ülkedeki üçüncü en büyük akıllı telefon oyuncusu haline getirdi.

Honor, Huawei'den Ayrıldıktan Sonra Çin'de 3. Sıraya YükseldiHonor, Huawei'den Ayrıldıktan Sonra Çin'de 3. Sıraya Yükseldi

Akıllı telefon şirketi, yerli rakipleri Oppo ve Vivo’yu takip ediyor. Honor cihazlarının satışları Ağustos ayında Temmuz ayına göre %18 artarak Çin’in en hızlı büyüyen markalardan biri haline geldi.

Honor ve Huawei bağlılığı devam mı ediyor?

Kasım ayında Huawei, bütçe markası Honor’u, genel merkezinin bulunduğu Shenzhen hükümeti de dahil olmak üzere bir alıcı konsorsiyumuna satmıştı. Huawei’nin alt markasını satması, Honor’un yarı iletkenler gibi temel bileşenlere tekrar erişmesini sağladı.

Counterpoint Research araştırma direktörü Tarun Pathak bir basın açıklamasında, “Huawei’den ayrıldıktan sonra Honor, bileşen oyuncularıyla bağlarını yeniden kurmayı başardı” dedi. “O zamandan beri, Honor, güçlü Ar-Ge [araştırma ve geliştirme] yeteneklerinden yararlanarak yeni ürünler piyasaya sürdü ve Çin’de hızlı bir iyileşme yolunda ilerliyor.” İfadelerini kullandı. Ocak ayında Honor, V40 adlı orta sınıf bir telefon piyasaya sürdü ve ardından Haziran ayında Honor 50 geldi. Bu ay, Çin’de ve Avrupa dahil diğer küresel pazarlarda piyasaya sürülecek olan üst seviye Honor 3 serisi akıllı telefonları piyasaya sürdü.

Pathak, “Honor, Magic serisiyle premium segmenti de hedefliyor, böylece portföyünü fiyat bantları arasında genişletiyor. Cihazlarına bağlı kalan ve başka markalara geçiş yapmayan sadık Huawei ve Honor tüketicilerinden de bastırılmış bir talep vardı. Distribütörlerle olan güçlü ilişkileri, Honor’un ürünleri büyük ölçekte yeniden piyasaya sürmesine de yardımcı oldu.” Dedi. Pathak sözlerine Honor’un dirilişinin 2021′in ikinci yarısında Çin pazarındaki rekabeti daha da yoğunlaştıracağını da ekledi.

Honor uzun vadede küresel pazarları hedefliyor, ancak küresel çapta başarıyı bulmak şirket için bu kadar kolay olmayabilir. Counterpoint Research araştırma direktörü Neil Shah, konuyla ilgili verdiği demeçte, şirketin küresel pazar payının Şubat ayındaki %1,5′ten Ağustos ayında %3,7′ye çıktığını, ancak bunun esas olarak Çin’deki kazanımlardan kaynaklandığını söyledi. Honor’un küresel pazarda karşısında sadece Xiaomi ve OPPO gibi Çin merkezli şirketler değil Apple ve Samsung gibi devler de var. Ve şirketin teknoloji devleri arasında güçlü bir pozisyona gelmesi için henüz önünde uzun bir yol var.

Counterpoint Research kıdemli analisti Varun Mishra bir basın açıklamasında “Orta segmentteki sadakat düşük kaldığından ve Honor’un dağıtım ağını yeniden inşa etmesi gerekeceğinden, Çin dışındaki büyümenin kademeli olması muhtemel. Ayrıca, Honor’un 2021′deki genişlemesini engelleyebilecek, yoğunlaşan bileşen eksiklikleri de var, “dedi.

 


Öğrenci dostu Honor MagicBook X 15 tanıtıldıÖğrenci dostu Honor MagicBook X 15 tanıtıldı

PAYLAŞ