Brezilya, iPhone 13'e şarj cihazı eklemeyen Apple'a ceza kesecek! - Haberler - indir.com

Brezilya, iPhone 13'e şarj cihazı eklemeyen Apple'a ceza kesecek!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 16:00:21
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Kutu içeriklerinde şarj cihazına yer vermeyen Apple’a, Brezilya'dan ilginç bir çıkış geldi. Yapılan açıklamalarda mevcut tutumu nedeniyle şirketin yeni bir ceza alacağı belirtildi.

Şirketler çevreci bir çözüm bulabilmek adına satışlarında farklı stratejiler uygulayabiliyor. Bu konuda dünyanın en farklı ve dikkat çeken şirketlerinden bir tanesi olan Apple ise yaptığı yeni hamle sonrasında tepki çekti. Brezilya'da yer verilen son haberlerde, iPhone 13 modellerinde şarj cihazına yer verilmediğinden dolayı Apple'a ceza kesilmesine karar verildiği belirtildi. Açıklamalara göre Apple sattığı her bir cihaz ile birlikte kullanıcıların cihazlarını şarj etmesini sağlayacak bir adaptör sunmak ya da bu durumu net bir şekilde kullanıcılara ifade etmek zorunda. 

Brezilya’dan Apple’a yeni bir ceza gelecek

Apple İle daha önce de karşı karşıya gelen Brezilya hükümeti, en son 1.9 milyon dolarlık bir para cezası kesmeyi uygun görmüştü. Benzer tutum nedeniyle verilen bu ceza, ülkede bugüne kadar uygulanan en yüksek ceza olarak tarihe geçmişti. İlk cezanın uygulanmasının ardından 6 ay geçtikten sonra şirket iPhone 13 serisinin tanıtımını yaptı. iPhone 13 ile birlikte durum yeniden incelemeye alındı.

Brezilya’da yapılan ilk açıklamada, kullanıcılara yüksek fiyatlara ek olarak şarj cihazı alma zorunluluğunun getirilmesinin saçma ve abartılı olduğu belirtildi. Bu nedenle mevcut durumu kabul etmeyen kuruluş, Apple'ın mevcut duruma bir son vermesini ve kullanıcılara cihazda kullanılabilecek bir şarj adaptörünü kutu içeriğine eklemesi gerektiği vurguladı.





PAYLAŞ