Xiaomi CIVI sadece Çin'e özel üretilecek! - Haberler - indir.com

Xiaomi CIVI sadece Çin'e özel üretilecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 15:00:23
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Xiaomi tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtımı gerçekleştirilen ve özellikleri ile büyük bir beğeni kazanan Xiaomi CIVI modelinin sadece Çin ile sınırlı olacağı duyuruldu.

Xiaomi tarafından bu hafta içerisinde tanıtımı gerçekleştirilen fiyat performans telefonu olarak dikkat çeken Xiaomi CIVI serisi, beklenenin aksine küresel olarak piyasaya sunulmayacak. Tanıtım sonrasında büyük bir beklenti yaratılmış olmasına karşın şirket yaptığı son açıklama ile mevcut telefon modelinin sadece Çin'e özel üretileceğini ve bu nedenle de şirketin faaliyet gösterdiği pazarlardaki kullanıcıların yeni telefon serisine sahip olamayacağını söyledi.

Yapılan bu açıklama sosyal medya ağlarında şirketin çok fazla eleştiri almasına neden oldu. Tanıtımlarda etkileyici özelliklere sahip olduğu görülen yeni telefonların daha fazla kişi tarafından tercih edileceği de düşünülmüştü. Ancak şirket yaptığı yeni açıklama ile birlikte böyle bir durumun geçerli olmadığını söyleyerek büyük bir hayal kırıklığına yol açtı.

Xiaomi CIVI özellikleri neler?

Xiaomi CIVI tanıtımında yeni telefon modeli için etkileyici özelliklere yer verildiği görüldü. Açıklamalara göre telefonla 120hz yenileme hızı ve 240hz dokunmatik hassasiyeti bulunuyor. Full HD plus ekranı ile görüntü kalitesinin üst seviyeye çıkarıldığı yeni telefon modeli, sadece ekran özellikleri ile dahi kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarmıştı. Telefonun piyasaya sürüldükten sonra yüksek satış rakamlarına ulaşılacağı düşünülse de özellikle şirketin bu konuda farklı bir karar alması beklentilerin tamamen değişmesine yol açtı.

Xiaomi CIVI donanımları etkilemişti

Snapdragon 778 işlemci, 64 megapiksel ana kamera ve 12 megapiksel ön kamerası ile tüm özellikleriyle dikkat çeken yeni telefon modeli, 30 Eylül tarihi itibari ile satışa çıktı. Şirket resmi kanallar aracılığı ile dileyen herkesin yeni telefon modellerine satın alabileceği belirtilirken, satışların sadece Çin ile sınırlı kalması markanın yeni modelinin dahi önüne geçmesine neden oldu. Yapılan açıklamalara göre cihaz 3 farklı versiyon ile piyasada olacak. Kullanıcılar satın alma öncesinde bu üç versiyondan bir tanesini tercih edilebilecek. Açıklamalara göre versiyonlar ve satış fiyatları ise şöyle;

  • 8 GB RAM 128 GB depolama seçeneği 402 dolar, 
  • 8 GB RAM 256 GB depolama seçeneği 448 dolar, 
  • 12 GB RAM 256 GB depolama seçeneği 496 dolar 




PAYLAŞ