Telefonlarda çipler neden kameralardan daha önemli? - Haberler - indir.com

Telefonlarda çipler neden kameralardan daha önemli?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-23 11:34:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Telefonlarda kamera performansını önemseyen kişilerin es geçtiği noktalardan birisi, sadece kamera özelliklerinin kaliteli çekim için yeterli olmadığıdır. Telefonlarda kameralardan elde edilecek görüntünün kaliteli olması, kameralardan ziyade daha çok çipler ile ilgilidir. İyi bir çipseti olan cihaz, en iyi görüntü kalitesini sunacaktır. 

En İyi Akıllı Telefon Kamerası Ödülü Kimin Oldu?

iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’ların kameraları bekleneni verebildi mi?iPhone 11 ve iPhone 11 Pro’ların kameraları bekleneni verebildi mi?

Telefonlarda çipler kameralardan daha önemli!

Telefonlarda kameralarla çekilen görüntüler, cihazdaki donanımlar üzerinde işlenir. Bu işleme sırasında ise artık yapay zeka kullanılmaktadır. Yapay zekanın sorunsuz bir şekilde çalışması ve en iyi performansı sunması adına ise çiplerin uygun seviyelerde olması gerekir. Öyle ki Google, bu işlemleri yapmak adına Visual Core adı verilen özel bir yonga kullanmayı tercih ediyor. Bu sayede kamera özellikleri bu yonga setine sahip olmayan cihazlardan daha düşük olsa dahi, elde edilen görüntüler 2 kata varan kaliteyi sunabiliyor.
Apple ise A13 Bionic yonga setini tercih ediyor. Böylece ışığın yeterli olmadığı alanlarda dahi net karelerin elde edilmesi mümkün olabiliyor. 
Gürültünün azaltılması, netliğin arttırılması ve karenin en iyi hale getirilmesi, kamera performansından ziyade, arkada planda yatan çipin gücüne bağlı. Bu nedenle de kişilerin telefondaki kamera özelliklerine bakarken, çipin yeterliliklerini de mutlaka gözden geçirmesi gerekiyor.  

Bu konuda daha teknik bilgilere ulaşmak adına yapılan testleri ve en iyi kamera performansı sunan telefonlar gibi listeleri de inceleyebilirsiniz.

Sony 6 Kameralı Telefon Üzerinde Çalışıyor


Xiaomi Mi Mix 4 108 MP kamera ile geliyorXiaomi Mi Mix 4 108 MP kamera ile geliyor
64 MP kameralı Realme X2 çıkış tarihi açıklandı64 MP kameralı Realme X2 çıkış tarihi açıklandı

PAYLAŞ