Sony 6 Kameralı Telefon Üzerinde Çalışıyor - Haberler - indir.com

Sony 6 Kameralı Telefon Üzerinde Çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-11 21:21:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yeni süreç içerisinde yine akıllı cihazlar hakkında zengin bir zaman dilimi içerisine giriyoruz. Üstelik çıkan her telefon birbirinden farklı özelliklere sahip olmak adına çeşitli özellikler ile geliyor. Adından söz ettirmeyi başaran ve ilk kelimesi ile nitelendirilen Nokia 9 PureView adlı akıllı cihaz en fazla arka kamera özelliğine sahiptir. Akıllı cihaz üreticisi Nokia'nın alt markası olarak karşımıza çıkan HDM Global'ın amiral gemisi niteliğine sahip olan Nokia 9 PureView dört adet arka kamera sensörü ile diğer tüm akıllı cihazların önüne geçmeyi başarıyor. Fakat buna rağmen sızıntı bilgilere göre Sony'de 6 kamera sensörlü akıllı cihaz üretmeyi planlıyor. Sony bu planı gerçekleştirirse Nokia 9 PureView'in en fazla kamera özelliğini ele geçirerek zirvede yerini alır. 

Son zamanlarda piyasaya giren her akıllı cihazların her birinde farklı farklı yenilikler ya da özellikler ile karşılaşıyoruz. Rekabetin ürünleri olarak karşımıza çıkan bu akıllı cihazlar kullanıcıların her zaman beklentisini artırıyor. Nokia 9 PureView, adlı mobil cihazın en fazla kamera özelliğine sahip olması rakip şirketin dikkatini çekmiş olacak ki Sony'de bu konuda planlamalar içerisine girdi. 

Microsoft ve Sony Bulut Oyun ve Yapay Zeka Konularında İş Birliği YapacakMicrosoft ve Sony Bulut Oyun ve Yapay Zeka Konularında İş Birliği Yapacak

Sony'den 6 kameralı cep telefonu gelebilir

HDM Global'ın amiral gemisi niteliğine sahip olan Nokia 9 PureView şu an için en fazla arka kamera özelliğine sahip olan akıllı cihazdır. Fakat Sony hakkında çıkan sızıntılar ise 6 kameralı akıllı cihaz üreteceği yönünde. Bu durum karşısında Sony, Nokia 9 PureView'in papucunu bu alanda dama atabilir. Akıllı cep telefonu sektöründe rakiplerine göre bir kaç adım geride kalan Sony, elde edilen son rapor bilgilerine göre alt adet arka kameraya sahip yeni bir Xperia adlı akıllı cihaz geliştiriyor. Fakat şu anda bu kamera sensörlerinin nasıl bir düzene sahip olacakları hakkında bir bilgi söz konusu değildir. 

Konu ile ilgili sızdırılan raporun içeriğinde arka kamera sensörlerinin görünümleri de yer alıyor fakat söz konusu bu görselin sadece prototip olduğu yönünde bilgiler de mevcuttur. Henüz ismi ve sahip olacağı özellikler hakkında pek fazla bilgi bulunmayan bu akıllı cihazın ön kısmında ise yine iyi bir kamera deneyimi yaşatması bekleniyor. Arkanın 6 adet kamera ile gelmesinin yanı sıra aynı zamanda cihazın ön kısmının da iki adet kamera sensörüne sahip olması bekleniyor. Hatta bu kameralardan birinin fotoğraf çekme özelliğine sahip olması beklenirken birinin de video çekme özelliğine sahip olacağı düşünülüyor. Bununla beraber aynı zamanda gelişmiş bir yüz tanıma teknolojisi de beklenen özellikler arasında. Sony tarafından üretilmesi beklenen altı kamera özelliğine sahip akıllı cihaz hakkında şu an için herhangi bir kesinlik söz konusu değildir. Sony'nin üreteceği akılı cihazın süper geniş açılı alternatif eşliğinde bir telefoto kamera sensörü barındıracağı düşünülüyor. Son zamanlarda üretilen akıllı cihazlarda oldukça popüler olan ToF sensörlerini değerlendirdiğimiz taktirde, bu sensörlerden birinin de söz konusu akıllı cihazda yer alması beklenir. Diğer iki sensörün ise düşük ışıklı ortamlarda daha fazla ayrıntı olması sebebiyle tek renkli sensör olması bekleniyor. 


Sony Mobile Birçok Ülkeden ÇekiliyorSony Mobile Birçok Ülkeden Çekiliyor
Sony Katlanabilen Telefon Üzerinde ÇalışıyorSony Katlanabilen Telefon Üzerinde Çalışıyor

PAYLAŞ