Netflix güncel fiyat listesi - Haberler - indir.com

Netflix güncel fiyat listesi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-06 12:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Avrupa'da satılı ofislerine İstanbul'u da eklemek adına hazırlıklara başlayan Netflix, Türkiye'deki kullanıcıları için yeni fiyatlarını duyurdu. Kişisel e-postama yoluyla sunulan uyarı ile iletilen Netflix paketleri incelendiğinde fiyatlarda artış yapıldığı görüldü. Kısaca belirtmek gerekirse 17.99 olan Temel Plan veya tek ekran paketi 26.99, 29.99 olan Standart Plan yani iki ekranlı plan 40.99, 41.99 olan Özel Plan yani 4 ekran ve UHD olan paketse 54.99 şeklinde değiştirildi. Henüz fiyat planlaması değişmemiş olanlarda yakın zaman içerisinde bu değişiklikle karşı karşıya gelecekler. 

Geçtiğimiz yılın son aylarına doğru Türkiye ofisini açmak adına çalışmalara başlayan Netflix, ülkemizde 3 milyondan fazla ücretli aboneye sahiptir. Halihazırda pazarın lideri olarak adından söz ettiren platform, rekabetin son derece zorlayıcı geçeceği bu yılda atılan bu adım farklı değerlendirilebilir. Bir önceki dönemde yapılan zamdan şu ana dolar kuru incelendiğinde dolar kuru karşısında Türk Lirası yüzde 30 değer kaybetmiş görünüyor. Bunun haricinde ise reklam verenlerin de yakından bildiği üzere 2019 yılının sonunda devreye giren dijital hizmet vergisi de geçtiğimiz yıl içerisinde uygulanmaya başlanan kullanıcı başına ödeme alınan RTÜK lisans bedellerini de o zamandan bu zamana kullanıcılarına yansıtmayan Netflix Türkiye, tüm ücretler tek seferde fiyatlara eklenmiş gözüküyor. 

Netflix stüdyo kalitesinde ses desteği sunacakNetflix stüdyo kalitesinde ses desteği sunacak

Platformun eski paketlerine bakıldığında, yeni fiyatların ne zaman gelir diye merak ediliyor. Aylık olarak 2.5 dolar gibi bir rakamla uzun süre bu fiyat politikasını çok kolay değildir. Buna karşılık olarak ise en uç noktadaysa Amazon'un sahip olduğu Preme Video'dur. 7.90 TL fiyatıyla adeta Amazon e-ticaret tarafında ise pazarlama stratejisinin ilk sırasında yer alıyor. Netflix'in bu artışı karşısında diğer platformların da abonelik ücretlerinde artış yapılması bekleniyor. 

Aralık ayında paylaşılan bilgilere göre Türkiye ofisini açmak için hazırlıklara başlayan Netflix, platformu geliştirmek adına her geçen gün farklı çalışmalara imza atıyor. Bu çalışmalarla içeriklerini geliştirerek kullanıcı deneyimi geliştiriliyor. Platformun Türkiye yapımlarından son zamanlarda akılda kalanların başında "Bir Başkadır" oluyor. Yakın zamanda ise aralarında "Fatma, Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?, Atiye'nin yeni sezonu" gibi Türkiye'den 10 yeni projeye hazırlanıyor. Netflix'in bu çalışmaları ilerleyen süreçlerde platform için Türkiye'den daha fazla yapım hazırlanacağı düşünülüyor. Netflix platformunun abonelik ücretleriyle ilgili güncel fiyatlandırma yapılması kullanıcılar tarafından pek de iyi karşılanmamış olsa da içeriklerin kalitesi de her geçen gün artıyor. Konuyla ilgili şirketten açıklama yapıldı.

Netflix Türkiye'den resmi açıklama

Türkiye’deki içerik kütüphanemizi zenginleştirmek ve hizmet kalitemizi daha da arttırmak için üyelik ücretlerimizi güncelliyoruz. Bu değişiklikle birlikte, her yaşa ve zevke uygun yapımları üyelerimizin hayatına keyif katan bir eğlence deneyimiyle birlikte sunmaya devam edeceğiz. 4 Mart'tan itibaren hayata geçireceğimiz aylık ücretlerimizi şöyle şekillendirdik: Temel plan 26,99 TL, Standart plan 40,99 TL, Özel plan ise 54,99 TL. Her zaman olduğu gibi üyelerimiz kendileri için en uygun seçeneği sunduğumuz bu üç plan arasından tercih edebilecek.


İlgili uygulamalar
Netflix Android için zamanlayıcı özelliğini test etmeye başladıNetflix Android için zamanlayıcı özelliğini test etmeye başladı
Netflix'in önerilen içerikleri kullanıcıların cihazlarına otomatik olarak indirilecekNetflix'in önerilen içerikleri kullanıcıların cihazlarına otomatik olarak indirilecek
Netflix'in Netflix'in "Sizin için indirilenler" özelliği Android cihazlar için yayımlandı

PAYLAŞ