Netflix Android için zamanlayıcı özelliğini test etmeye başladı - Haberler - indir.com

Netflix Android için zamanlayıcı özelliğini test etmeye başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-01 23:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler dizi ve film izleme platformu olan Netflix, yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Şimdi ise kullanıcıların uzun bir süredir beklediği “Uyku Zamanlayıcısı” özelliğini Android platformu için test etmeye başladı. Söz konusu bu özelliğin, beğenildiği takdirde tüm platformlar için yayınlanması bekleniyor. ABD merkezli Netflix, farklı özellikler ile kullanıcı deneyimini gelişitrmeye devam ediyor. Son bilgilere göre kullanıcının birkaç bölüm izlemek istediğinde uyuyakalanlara yönelik bir özelliği test ettiği ortaya çıktı. Özellik şuan için Android platformunda test edilirken, Uyku Zamanlayıcısı olarak adlandırılıyor. Bu özellik ile kullanıcının belirleyeceği bir saat aralığı ile bu süre dolduğunda oynatılan içeriğin durdurulması mümkün olacak.

Oldukça basit olarak görülen bu özelliğin, kullanıcılar tarafından oldukça beğenilmesi bekleniyor.

Netflix karışık oynatma özelliğinin testlerine başladıNetflix karışık oynatma özelliğinin testlerine başladı

Netflix’e uyku zamanlayıcısı özelliği geliyor

Android tarafında Netflix’in bu yeni özelliği henüz belli bir kullanıcı kitlesine sunulmuş durumda. Test kapsamında olan kullanıcıların video izlerken karşılarına büyük bir saat simgesi çıkıyor ve dokunulduğu zaman 15, 30 yada 45 dakikalık zaman seçenekleri bulunuyor. Bu süre sonlandığında ise video otomatik olarak durduruluyor. The Verge kaynağına göre Netflix’in bu yeni özelliği testlerde başarılır olursa ve kullanıcılar beğenirse, diğer cihaz ve platformlar için de devreye sokulabileceği söyleniyor. Ayrıca bu özelliğin şuan için yetişkin profillerinde kullanılabileceğini de belirtelim.

Netflix’in bu yeni özelliği ile beraber kullanıcılar boşa oynatılan içerikten ötürü boş bir batarya ile karşılaşmamış olacaklar. Ayrıca kaldıkları yerler karıştırmayacaklar ve iyi bir kullanıcı deneyimi yaşamış olacaklar. Netflix’in oldukça beğenilmesi beklenen söz konusu zamanlayıcı özelliğinin yanı sıra bir süre önce oynatılan içeriğin hızını belirlemenizi sağlayan bir özellikte sunulmuştu. Kullanıcı deneyimini her zaman ön planda tutmak isteyen şirket, yeniliklerini sürdürmeye devam edecek gibi duruyor.  


İlgili uygulamalar
Netflix abonelik ücretleri zamlanıyor mu?Netflix abonelik ücretleri zamlanıyor mu?
Netflix stüdyo kalitesinde ses desteği sunacakNetflix stüdyo kalitesinde ses desteği sunacak

PAYLAŞ