Netflix stüdyo kalitesinde ses desteği sunacak - Haberler - indir.com

Netflix stüdyo kalitesinde ses desteği sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-26 17:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler dijital içerik izleme platformu olan Netflix için Android’e özel bir güncelleme yayınlandı. Bu yeni güncelleme ile beraber Android uygulamasına xHE-AAC olarak adlandırılan bir ses kodlayıcı desteği getirildi. Bu yeni destek Android için stüdyo kalitesinde ses anlamına geliyor. Ses seviyesi artırılan bu yenilik ile beraaber farklı kategorilerdeki sesler de bu kodlayıcı ile daha kolay anlaşılabilir olacak. Netflix geliştiricileri, platformlarını daha işlevsel hale getirmek için çalışmarını sürdürüyorlar. Her alanda yenilikler devam ederken, son olarak Android güncellemesini görüyoruz. Söz konusu bu güncelleme ile kullanıcılar artık farklı ses kategorilerindeki tonları kaçırmamış olacaklar. Bir seyirci gürültülü bir ortamda geçen sessiz konuşmaları anlamak için zorlanmamış olacak ve sesler daha net bir şekilde ayırt edilebilecek.

Netflix Android için stüdyo ses kalitesi özelliği geldi

Netflix 2020 dördüncü çeyrek verilerini açıkladıNetflix 2020 dördüncü çeyrek verilerini açıkladı

Netflix’in bu yeni üncellemesi uygulamaya yeni ses kodlayıcısı getirmiş oluyor. Bu kodlayıcı xHE-AAC olurken, kullanıcılara stüdyo kalitesinde bir ses kalitesi vadediyor. Öyle ki bu özelliği kullanabilmek için özel bir kulaklığa ihtiyaç duyulmuyor. Sizde bulunan telefon hoparlörleri bile bu yüksek ses kalitesini sunabiliyorlar. Android kullanıcılarına sunulan bu hizmet ile beraber yeni ses seviyesi de iyileşerek yükseltiliyor. Bu sayede kullanıcılar konuşma seslerini gürültülü ortamda bile anlayabilecekler. Netflix’in bu yeni ses formatı ile ses deneyiminin viddi oranda iyileşmesi bekleniyor.

Netflix’in bu yeni özelliği için akıllı telefonunuzun işletim sisteminin en az Android 9 Pie desteğine sahip olması gerekiyor. Eğer Android 9 işletim sistemli bir akıllı telefonunuz var ise Google Play Store üzerinden Netflix uygulamasını güncelleyerek bu yeni özelliğe sahip olabilirsiniz. Kullanıcı deneyimi için her geçen gün platformunu güncellemeye devam eden uygulalmaya daha ne gibi yenilikler gelecek göreceğiz.


Netflix karışık oynatma özelliğinin testlerine başladıNetflix karışık oynatma özelliğinin testlerine başladı
Netflix abonelik ücretleri zamlanıyor mu?Netflix abonelik ücretleri zamlanıyor mu?

PAYLAŞ