iPhone cihazların şarj olma süresi nasıl hızlandırılır? - Haberler - indir.com

iPhone cihazların şarj olma süresi nasıl hızlandırılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-23 13:58:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı cep telefonları bildiğiniz üzere hayatımızın vazgeçilmez ögeleri arasında elbette ki ilk sıralarda geliyor. Fakat küçük bir sorun var ki akıllı cihazlar bir süre sonra şarj sorunu yaşatabiliyor. Sık sık şarj eden ve bununla beraber zamanda da tasarruf etmek isteyen iPhone kullanıcıları akılı cihazlarını yüksek hızda ve bununla beraber daha kısa süre içerisinde şarj edebilirler. Her kullanıcı hızlı şarj yönteminden faydalanmak istemeyebilir. Şarj hızı düşük olan ve bu hızı artırmak isteyen kullanıcılar bir kaç yöntem sayesinde şarj süresini hızlandırabilirler. 

iPad güç adaptörünü kullanmayı deneyin

iPad kullanıcısıysanız, iPhone akıllı cihazınızı şarj ederken iPad güç adaptörünü kullanabilirsiniz. iPhone akıllı cep telefonların şarj aletleri 5 waat güç ile çalışır. iPad'lerin güç adaptörü ise 10 ya da 12 waat değerinde çalışmaktadır. Bu sayede 12 waat gücüne sahip bir cihaz ile iPhone akıllı cihazınızı çok daha hızlı bir şekilde şarj edebilirsiniz. iPad'lerin şarj cihazlarının güç adaptörlerinin waat değerleri daha yüksek olduğu için akıllı cihazınızı şarj ederken daha hızlı şarj etme işlemi uygular. Bu sayede zamandan tasarruf etmiş olursunuz. 

Yeni iPhone'larda parmak izi okuyucusu ekranda olacakYeni iPhone'larda parmak izi okuyucusu ekranda olacak

Uçak modunu aktif hale getirin

iPhone akıllı cep telefonunuz açık olduğunda arka planda çalışan uygulamalar şarjın hızlı tükenmesine sebep oluyor. Şarj olma esnasında da şarjınızın geç dolmasına sebep olacaktır. Bu sebeple şarja taktığınızda uçak modunu aktif hale getirirseniz arka planda çalışan uygulamalar çalışmaz ve böylelikle daha hızlı bir dolum elde edebilirsiniz. Cep telefonunuzu uçak moduna alarak da hızlı şarj olmasını sağlayabilir ve zamandan da tasarruf etmiş olabilirsiniz. 

Şarj esnasında cihazınızı kapatın

Şarj esnasında akıllı cihazınızı kapatmak tahmin edeceğiniz üzere uçak modunu aktif hale getirmek ile benzerlik gösteriyor. Cihazınızı kapattığınız anda enerji ile bağlantı kesilir. Cihazınızı kapattığınız anda internet ve uygulamalar çalışmaz. Bu sayede cihazınızı kapalıyken şarja taktığınızda cihazınız çok daha hızlı bir şekilde şarj olacaktır. 

Şarj için serin ortam tercih edin

Yaz ya da kış odanızın ortam sıcaklığını korumaya özen gösterin. Odanız ortam sıcaklığının üzerinde ise, cep telefonunuz şarj esnasında hızlı olmayacak ve zaman kaybı yaşamanızı sağlayacaktır. Akıllı cep telefonunuzu sağlıklı bir şekilde şarj etmek istiyorsanız, bulunduğunuz ortamın sıcaklığının 20 ile 30 derece olması işinize yarayacaktır. Bu sayede akıllı cihazınızı sağlıklı bir ortamda şarj etmiş olacak ve kısa sürede de şarj olmasını sağlayacaksınız. 

Şarj esnasında her şeyi kapatın

İnternetin aktif olması ya da cep telefonunuzda yer alan uygulamalar enerji tüketimi sağlar. Bu sebeple internet bağlantınızı ve arka planda çalışan uygulamaların kontrolünü sağladıktan sonra kapatma işlemini gerçekleştirin. Yapacağınız bu işlem enerji tasarrufu sağladığı için akıllı cihazınızın hızlı şarj olmasını sağlayacak. Kısa süre içerisinde akıllı cihazınızı sağlıklı bir şekilde şarj edebilecek ve zamandan da tasarruf etmiş olacaksınız. Akıllı cihazınızın uzun ömürlü olmasını isterseniz bazı yöntemleri gözden geçirerek kullanım alanlarınızı kendiniz belirleyebilirsiniz. 

 




iPhone 11 tanıtım tarihi belli olduiPhone 11 tanıtım tarihi belli oldu
iPhone tek sms ile hacklenebiliyoriPhone tek sms ile hacklenebiliyor
Yeni iPhone modellerinin isimleri belli olduYeni iPhone modellerinin isimleri belli oldu

PAYLAŞ