iPhone tek sms ile hacklenebiliyor - Haberler - indir.com

iPhone tek sms ile hacklenebiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-09 09:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Hackler’dan iPhone’lara özel yeni bir haber geldi. Siber saldırılarına hız kesmeden devam eden saldırganlar bu kez iPhone’lara özel mesajlaşma servisi olan iMessega’yi bir mesaj göndererek hızlıca hacklemenin yolunu buldular. Las Vegas’ta düzenlenen Black Hat kontrollerinde ortaya çıkan bu durum iPhone kullanıcılarını endişelendirdi. 

Akıllı telefonların hacklenmesi her zaman bilgisayarlara göre daha kolay olmuştur. Korsanların telefona gönderdikleri bir mesajla güvenli olmayan bir linke tıklamak ya da belirsiz bir kaynaktan uygulama indirmek korsanlar için telefonlara bir giriş kapası aralar. Bu nedenle kullanıcıların güvenmediği kaynaktan olan mesajlardaki linklere tıklamaması büyük bir önem taşımaktadır. 

Apple'dan Macos Mojave için kritik güncelleme yayınlandıApple'dan Macos Mojave için kritik güncelleme yayınlandı

iOS'ta güvenlik açıkları bulundu! 

Apple Grup Face Time açığını bulan genci ödüllendiriyor

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nin, Las Vegas şehrinde düzenlenen Black Hat konferansında açıklamalarda bulunan Google Project Zero araştırmacısı Natalie Silvanovich, Apple’ın iOS cihazlar için geliştirdiği mesajlaşma servisindeki “etkileşimsiz” olarak tanımlanan hatalara değindi. Apple söz konusu hatalardan her ne kadar birçoğunu çözmüş olsa da, birkaç sorunun hala giderilmemesi bir güvenlik açığı oluşturuyor. 

Natalie Silvanovich iOS’ta bulunan bu güvenlik açıklarının korsanlar tarafından her türlü komuta açık olduğunu ve en kötü senaryoda cihaz sahiplerinin de zarar görebileceğini açıkladı. Natalie Silvanovich’un ekip arkadaşı Samuel Gross’la yürüttüğü bu çalışmada ilk ortaya çıkan güvenlik açığı Whatsapp’tan gelen bir çağrının yanıtsız kalsa da, karşıdaki kişinin telefona nasıl erişim sağlayabileceği oldu.  

Saldırganların hedefi iMessage! 

Buna benzer bir diğer açıkla SMS ve MMS alanında karşılaşmayı bekleyen araştırmacıların karşısına bekledikleri çıkmasa da, daha büyük bir güvenlik açığı olarak iMessege ile karşılaştılar. Apple’ın sadece iOS kullanıcıları için geliştirdiği mesajlaşma servisinde birçok kullanılabilir açık olduğu ortaya çıktı. 

macOS Mojave'de büyük güvenlik açığı; bütün parolalar tehlikede!

IMessege Apple cihazlarda animojilerden diğer pek çok uygulamayla birlikte çalışan bir sistem olduğu için programın açıkları da diğer servislere oranla daha fazla. 

Ancak bu açıklardan biri, hackerlar tarafından tasarlanan özel bir mesajla birlikte, iMessage servisiyle gönderilen bir mesajla birlikte kişinin tüm SMS bilgilerinin korsanların eline geçmesine neden oluyor. Üstelik mesajı alan kişinin mesajı açması bile gerekmeden! Apple genel olarak bu tip saldırılara karşı önlem almış olsa da, iMessage servisi üzerinden gerçekleştirilen bu saldırı Apple’ın kendi geliştirdiği güvenlik sistemine özel olarak tasarlandığından güvenlik sistemi tehdidi algılamayarak mesajı güvenli kabul ediyor. Buda saldırganların kişilerin telefonlarına zararlı yazılım yükleyebilmesine olanak tanıyor. 

Kullanıcılar saldırılardan korunmak için neler yapmalı? 

iPhone Sahipleri Dinleniyor Olabilir Mi?

Natalie Silvanovich, ve Samuel Gross’un elde ettiği bilgilere göre bu tarz saldırılar siber korsanlar tarafından hack atakları için sıklıkla kullanılıyor. Yani kısaca yazılım daha çok geliştikçe daha çok saldırıya da açık bir hale geliyor. Bu nedenle de teknoloji şirketlerinin güvenlik güncellemeler açıkların hepsini kapatmakta yetersiz kalabiliyor. 

Kullanıcıların bu tip saldırılardan korunabilmesinin tek yolu ise kullandıkları sürümü ve uygulamaları sürekli güncelleyerek güncel tutmak. Aksi halde güvenlik açıklarının hedefi haline gelebilirler.


İlgili uygulamalar
Apple, Siri ile kullanıcıları dinlemediğini iddia ettiApple, Siri ile kullanıcıları dinlemediğini iddia etti
FileMaker tekrar Apple'a dönüyorFileMaker tekrar Apple'a dönüyor

PAYLAŞ