Huawei Google için büyük bir tehdit olabilir - Haberler - indir.com

Huawei Google için büyük bir tehdit olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-02 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yaşanılan sorunların ardından Google servislerini kullanamayan Huawei, hem kendi işletim sistemini geliştirmiş hem de kendi mobil servislerini kurmuştu. Çinli şirketin yeni koşullara karşı geliştirdiği bu hızlı uyum, Google için bir tehdit olabilir. ABD ve Çin arasındaki gerişim ile ticaret savaşının en çok etkilediği şirketlerin başında gelen Huawei, çıkaracağı yeni akıllı cihazlarda Google servislerini kullanmaktan mahrum bırakmıştı. Fakat dünyanın en büyük ikinci akıllı cihaz üreticisi olan bu şirket, Google'ın başını oldukça ağrıtan bir durum olacak gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasının lider ismi Google'ın bu konu hakkında zorlanacağına dair iddiası ise Financial Times'tan geldi. Financial Times'ta yer alan habere göre, şirketin akıllı telefon kanadının kendisini onarma şansı bulunuyor. Tabii bu da Google için bir tehdit anlamına geliyor.

Huawei Google Yüzünden Para İadesi Verecek!Huawei Google Yüzünden Para İadesi Verecek!

Huawei'nin eksikliği Google'da nelere yol açacak?

Forbes'tan Zak Doffman tarafından yapılan haberlere göre, ABD'deki başkanlık seçimini kazanan taraf Joe Biden olursa "U dönüşü" yaşanabilir. Ancak yine de her ne olursa olsun dünyadaki mobil ekosistem geri dönülemeyecek şekilde değişim yaşandı. Doffman'a göre sarsılmaz görünen Android ve iOS hâkimiyeti, oldukça sert bir şekilde sarsılıyor. Doffman, kara liste olayı sonrası gidişatı değiştirebilecek iki potansiyel olduğunu ifade ediyor. Bunlardan ilki Huawei dışındaki Çinli akıllı telefon üreticilerinin hızlı yükselişi ki burada ilk göze çarpan Xiaomi oluyor. Ayrıca satışlarda Apple'ı geçerek üçüncü sıraya oturan Xiaomi'nin yanı sıra OPPO, vivo, OnePlus ve RealMe gibi şirketler de bulunuyor.

İkincisi ise Huawei'nin karşılaştığı yasaklara tepkisi oldu. Şirket, Android'e karşılık olarak HarmonyOS'u, Google Mobil Servisler'e karşılık olarak ise Huawei Mobil Servisleri'ni geliştirdi. Huawei, ayrıca HarmonyOS'un açık kaynaklı bir işletim sistemi olacağını ve diğer Çinli teknoloji şirketlerinin bunun Çin ile batı arasındaki bir köprü olarak kullanması gerektiğini dile getirdi. Mağazada yer alan uygulamalar ve küresel geliştirici ağı bakımından Google'a göre daha kısıtlı bir kaynağa sahip olan Huawei, buralara yatırım yapma konusunda elini korkak alıştırmıyor. Üstelik Huawei yöneticileri yeni işletim sistemi konusunda oldukça iddialı. Huawei Yönetim Kurulu Başkanı Guo Ping, bir hafta önce yaptığı açıklamada "Dünya, yeni açık bir sistem arıyor. Huawei, Android'in başarısına yardımcı olduysa neden kendi sistemimiz başarılı yapmayalım" ifadelerini kullandı.

 


Huawei'den, Samsung Z Flip rakibi olacak patentHuawei'den, Samsung Z Flip rakibi olacak patent
Huawei Band 4 özellikleriHuawei Band 4 özellikleri
Huawei'den EMUI 11 hakkında kafaları karıştıran açıklamaHuawei'den EMUI 11 hakkında kafaları karıştıran açıklama

PAYLAŞ