Huawei'den EMUI 11 hakkında kafaları karıştıran açıklama - Haberler - indir.com

Huawei'den EMUI 11 hakkında kafaları karıştıran açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-29 11:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Çinli teknoloji şirketi Huawei’nin Tüketici İş Grubu Yazılım Geliştirme Başkanı Wang Chenglu, vermiş olduğu bir röportajda EMUI 11 ile Harmony OS arasında çok büyük bir benzerlik olduğunu ifade etti. Chenglu tarafından yapılan bu açıklamalar, EMUI 11’in Android tabanlı son arayüz olabileceğini akıllara getiriyor. Huawei, geçtiğimiz yıl kendi işletim sistemi olan Harmony OS’u resmen duyurmuştu. Marka, bu işletim sistemini akıllı telefonlarından bilgisayarlara kadar her cihazda çalışabileceğini iddia ederek, kendi ekosistemini oluşturacağını açıklamıştı. Ancak Huawei, ABD’nin kara liste kararına rağmen bu işletim sistemini akıllı telefonlarında kullanılmayacağını açıkladı. Yaşanan son gelişmeler kapsamında ise durumun artık değişebileceği gözüküyor.

Huawei Tüketici İŞ Grubu Yazılım Geliştirme Başkanı Wang Chenglu ile yapılan bu röportaj sonrasında Android 11 tabanlı EMUI 11 arayüzün Huawei’nin Android tarafındaki son yazılımı olabileceği akıllara geliyor.

Huawei satışlarda son çeyrekte %3.7 artış yaşadıHuawei satışlarda son çeyrekte %3.7 artış yaşadı

EMUI 11 Android’deki son arayüz sürümü olabilir

Chenglu tarafından yapılan açıklamalar kapsamında sektören noktasında oldukça önemli detaylar olduğunu ifade edelim. Öyle ki şirketin görünüşe göre EMUI 11’i bir geçiş arayüzü olarak kullandıktan sonra bazı cihazlarına da Harmony OS güncellemesini sunacak. Bu durum, Google’ın Android’i veya Apple’ın iOS işletim sistemi için ciddi bir probleme sebep oluyor. Ancak Huawei’nin parça tedarik edememiş olması, bu işletim sisteminin Çin dışında bile çıkamayabileceğini akıllara getiriyor.

Bu noktada bakacak olursak ise Huawei, Harmony OS’un ilk sürümü ile ikinci sürümü arasında ters olan açıklamalarda bulundu. Şirketin Harmony OS 1.0’da akıllı telefonlara beklentisi uzaktı. Ancak Harmony 2.0 ile bu durum değişti ve akıllı telefon modelleri için sıkça dile getirilmeye başlandı. Bakalım Huawei’nin Harmony işletim sistemi diğer Huawei akıllı telefonlar için resmen yayınlanacak mı göreceğiz. Şuan için bilinenler bunlardan ibaret diyebiliriz.


Huawei'den, Samsung Z Flip rakibi olacak patentHuawei'den, Samsung Z Flip rakibi olacak patent
Huawei Band 4 özellikleriHuawei Band 4 özellikleri

PAYLAŞ