Google Haritalar Doğal Afetler İçin Uyarı Verecek - Haberler - indir.com

Google Haritalar Doğal Afetler İçin Uyarı Verecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-10 16:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Google kullanıcılarının güvenliğini arttırmak için Google Haritalar servisine doğal afetlere karşı uyarıda bulunacak yararlı bir güncelleme üzerine çalışıyor!

Google, Haritalar servisini herhangi bir doğal afet durumunda kullanılabilmesi için gelişmiş bir güncellemeyle, kullanıcılara yararlı hale getireceğini duyurdu. İnternette yer alan blog sayfasından duyurulan yeni güncelleme sayesinde, Google Haritalar'da artık SOS alarmları özelliğinden yaralanarak, afet tehlikesi olan bölgeler hakkında kullanıcıları uyararak, o yolu tercih etmemeleri konusunda yardımcı olacak.

Google Maps AR navigasyon özelliğini test ediyorGoogle Maps AR navigasyon özelliğini test ediyor

"Google Haritalar"ın kullanmakta olduğu SOS alarmları, kullanıcıları acil aramalar için yararlanabilecekleri telefon numaraları ve Web sitelerinin yanı sıra bölgede olan mevcut afet hakkında bilgiler içermekteydi. Getirilen yeni güncellemeyle ise SOS alarmları iyice geliştiriliyor. Bundan sonrasında Google Haritalar servisinde, bu bilgilerin yanı sıra hortum, deprem, veya su baskınları da kullanıcılar tarafından detaylı bir şekilde görüntülenebilecek. 

İnternet yokken yakın çevrenizle iletişim kurmanızı sağlayan uygulama: Bridgefy

Google Haritalar Felaketlere Karşı Nasıl Bir Önlem Sağlayacak?

Google Maps'e Sade Tasarım ve Yeni Özellikler Geliyor

Güncellemenin kullanıcılara sunmuş olduğu olumlu özelliklerden bir diğeri ise, afet merkezlerinden bilgiyi  kullanıcıya iletiyor olması. Örneğin yol güzergahınız hortumun etki alanını kapsadığı bölgeler arasında yer alıyorsa, Google Haritalar sizi bu duruma karşı uyararak önlem almanızı sağlayacak. Aynı durum deprem noktaları ve su baskınları içinde geçerli olacak. Önceden beklenen afetlerde ise, etki altında olması beklenen bölgeler günler öncesinden işaretlenerek kullanıcılara bilgi aktarımı sağlanacak.

Google Yerel Rehberler Nedir?

Google Haritalar servisinin felaketlere karşı yeni güncellemesinin bu yaz geliştirilmesi bekleniyor. Beklenen felaket üzerinden kullanmamanız gereken rotaları belirleyecek olan servisin amacı, kullanıcılarının can güvenliklerini olabildiğince arttırmak. Bunun yanı sıra uygulama kullanıcıları için alternatif rotaları belirlerken de felaket riskinin olmadığı ya da en az olduğu rotalardan en kısa yolu tercih etmelerini sağlayacak.


İlgili uygulamalar
Google Haritalar Artık Hız Sınırı ve Radarları GösterecekGoogle Haritalar Artık Hız Sınırı ve Radarları Gösterecek
Google Haritalar Artık Restorranlardaki En İyi Yemekleri De GösterecekGoogle Haritalar Artık Restorranlardaki En İyi Yemekleri De Gösterecek

PAYLAŞ