Google Yerel Rehberler Nedir? - Haberler - indir.com

Google Yerel Rehberler Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-13 09:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Yazılım

Dünya yazılım devi Google'ın bir süredir üzerinde çalıştığı Google Yerel Rehberler nedir? Şirket, Google Maps üzerinden kullanıcılarının restoran, mağaza adres ve fotoğraf da dahil olmak üzere bilgi paylaşımına erişim sağlamış ve Yerel Rehberler adı içerisinde değişik derecelendirmeler ile puan vermeye başlamıştı. 

Harika, Kullanışlı ve Eğlenceli 5 Yeni Google Uygulaması            Harika, Kullanışlı ve Eğlenceli 5 Yeni Google Uygulaması            

Google Yerel Rehber'e Nasıl Kayıt Olunur?

Öncelikle Google Yerel Rehberler sitesine girmeniz gerekiyor. Daha sonra sayfanın alt tarafında kayıt ol seçeneğini göreceksiniz. Bu seçeneğe tıklayın. Daha sonrasında yaşadığınız şehri seçeceğiniz ve birkaç şartı kabul edeceğiniz bir alan gelecek. Buradan gerekli kısımları doldurarak Google Yerel Rehberler'e kayıt olabilirsiniz.

Google Yerel Rehberler'in Puan Sistemi Nasıl?

Google Haritalar'a içerik katkısında bulunarak puanlar kazanabiliyorsunuz. Değerlendirmeler ile bir yere puan verin, yorum yapın, fotoğraf paylaşın ve yanıtlar ile bilgi paylaşın. Bu bilgilerin her biri için çeşitli olarak puanlar kazanabilirsiniz. Peki hangi bilgi kaç puan kazandırıyor?

  • Yorum yapmak = Her yorum için 5 puan
  • Puan vermek = Her puan için 1 puan
  • Fotoğraf paylaşma = Her fotoğraf için 5 puan
  • Soru yanıtlama = Her yanıt için 1 puan
  • Düzenlemek = Her düzenleme için 5 puan
  • Yer Eklemek = Eklenen her yer için 15 puan
  • Doğruluk Kontrolü = Doğruluğunu kontrol ettiğiniz her bilgi için 1 puan

Puanlar İle Çeşitli Hediyeler Kazanın

Biriktirmiş olduğunuz puanlar belirli seviyelere ulaştığında hediyeler kazanabiliyorsunuz. Örneğin 4. seviyeye ulaşan bir rehber, üç ay ücretsiz Google Play Music üyeliğine ve Google Play Movie'den film kiralamak için yüzde 75'lik indirime sahip olabiliyor. Bu bütün yenilikler ile beraber Google, Foursquare'i zor duruma sokacak gibi duruyor.


Google Chrome, karanlık temayı teste başladıGoogle Chrome, karanlık temayı teste başladı
Google Chrome, multimedya tuşlar desteğine bir sonraki güncelleme ile kavuşuyorGoogle Chrome, multimedya tuşlar desteğine bir sonraki güncelleme ile kavuşuyor
Google Maps AR navigasyon özelliğini test ediyorGoogle Maps AR navigasyon özelliğini test ediyor

PAYLAŞ